Kellerék a Chalont is kipipálták

A Pau egy agyonnyert meccset tett izgalmassá, de végül győzött és továbbra is tapad az éllovas ASVEL-re és őrzi előnyét üldözőivel szemben

LNB Pro A, alapszakasz, 20. forduló

Elan Chalon (9-11) – Pau-Lacq-Orthez (14-6) 78-82

Az immár hetek óta a francia bajnokság második helyén tanyázó Pau számára ezúttal a Chalon elleni idegenbeli fellépés következett. És habár a vége izgalmasan alakult, de Keller Ákos csapatának végül nem okozott gondot a középmezőny aljához tartozó ellenfél legyőzése. A Pau 7-0-lal kezdte a meccset, majd a folytatásban is kiváló Harris, McConnell, Chikoko trió vezetésével csináltak egy 10-0-s rohamot és 28-15-re húztak el már az első negyedben. A Chalon innentől kezdve végig futott az eredmény után, Kellerék sokáig magabiztosan őrizték 10 pont körüli előnyüket. Két perccel a vége előtt, 69-78 után azonban Riley 7 pontjával és Gelabale duplájával szinte a semmiből kiegyenlítettek a hazaiak. Egy támadásnyi idő volt még hátra, a Pau időt kért, McConnell pedig triplát dobott, amire Gelabale nem tudott hasonlóan válaszolni, így megmenekültek a vendégek.

Keller Ákos ismét csere volt, és ezúttal is mintegy 18 percnyi játékidőt kapott, ami alatt 4 pontot dobott (3/2 dupla, 1/0 tripla), leszedett 4 lepattanót, volt 1-1 gólpassza, blokkja, szerzett és eladott labdája, illetve 3 faultja, így 8 VAL-t gyűjtött.

A Chalon legjobb dobói: Camara 15, Riley 14/6, Palacios 10/3, Ca 10
A Pau legjobb dobói: Harris 19/3, McConnell 15/9, Chikoko 14, Diawara 11/6, Cavaliere 10/3

A bajnokság állása: 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus