Kellerék pontszegény meccsen verték a Dijont

A Pau izzadtságszagú, ám annál fontosabb győzelmet aratott az egyik közvetlen riválisa felett és megerősítette második helyét.

LNB Pro A, alapszakasz, 19. forduló

Pau-Lacq-Orthez (13-6) – JDA Dijon (11-8) 63-59

A múlt heti, Strasbourg felett aratott parádés diadal után ezúttal elmaradt ugyan a ragyogó játék a Pautól, ám ami a legfontosabb, hogy egy másik BL-résztvevőt és közvetlen riválist, a Dijont is le tudta győzni Keller Ákos csapata. A vendégek így nem érték utol a második helyen a Paut, hanem kétmeccsnyi távolságban maradtak tőlük.

A házigazdák ragyogóan, 8-0-lal kezdtek, majd 20-10-re is vezettek, ám az első játékrész végére 9 megválaszolatlan pontot szerezve 20-19-re feljött a Dijon. Ekkor úgy tűnt, hogy egy kiváló összecsapás kerekedhet a derbiből, ám ez nem így lett, a vendégek a második negyedben például mindössze 5 pontra voltak képesek. Támadásban viszont a Pau sem remekelt, így igazán nagy különbség nem alakult ki, de Kellerék viszonylag biztosan őrizték vezetésüket. A hajrában azért még ráijesztett a Dijon a Paura, 55-54-nél már csak minimális volt a hazai fór, ám Bokolo triplája megnyugtatta a kedélyeket.

Keller Ákos csereként pályára lépve ezúttal 18 percet kapott, ami alatt pontot nem szerzett (3/0 dupla), leszedett 5 lepattanót, eladott 2 labdát, beütött és kiharcolt 2-2 faultot, így 0-s VAL értékkel zárt.

A Pau legjobb dobói: Harris, McConnell 12/6-12/6, Chikoko 11, Smith 10/3
A Dijon legjobb dobói: Holston 14/12, Leloup 14/9, Pearson 10/3

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus