Kiejtette Franciaországot, vb-döntős Argentína

A gallok meg sem közelítették az USA elleni teljesítményüket, Luis Scola azonban ismét varázsolt, így az ő csapata vívhatja a finálét Spanyolországgal.

Argentína - Franciaország 80-66 (21-18, 18-14, 21-16, 20-18)

Lényegében végig az argentinok irányítottak. Frank Ntilikina kezdte a pontgyártást a mérkőzés során, de a franciáknak már a negyedik percben időt kellett kérniük Luis Scola miatt (10-2). Bár Louis Labeyrie, valamint Nande De Colo és Evan Fournier kosaraival zárkóztak a franciák, Scola és Gabriel Deck kosaraival maradt valami az argentin előnyből (21-18). A 13. perc közepén még vezetett is a két napja az USA-t legyőző Franciaország (23-24), ám egy 8-0-val visszavette az irányítást a dél-amerikai csapat, amely Facundo Campazzo utolsó másodperces triplájával 7 pontos előnyben volt a nagyszünetben (39-32). A fordulás után nem voltak ekkora kérdések. A kiválóan védekező argentinok végig féken tartották ellenfelük legnagyobb fegyvereit. Pillanatok alatt 10 pont fölé nőtt a különbség, és innen igazán közel sem a harmadik, sem a negyedik negyedben nem kerültek már a gallok. Argentína nagyobb izgalmak nélkül nyert 80-66-ra.

Ez volt az USA-verés ára? Azt innen nem lehet megítélni, hogy mi volt a gond a franciáknál. Az biztos, hogy az argentinok kiválóan védekeztek, ez is közrejátszott a gallok gyenge teljesítményében (mint ahogy az argentinok ellenfelei rendre szenvedtek eddig a vb-n). Az viszont feltűnő volt, hogy amíg Gobert-ék 100%-on pörögtek az amerikai válogatott ellen, ezen a találkozón csak pillanatokra sikerült ezt megtenniük, és olyankor is rengeteg hibát vétettek - hogy ennek van-e köze ahhoz, hogy egy nappal kevesebbet tudtak pihenni, azt nem tudni, de a végeredmény szempontjából lényegtelen is. Egyedül Ntilikina hozta magát, vagy annál egy kicsit többet is (16 pont), a húzóemberek viszont láthatatlanok voltak, vagy egyszerűen erőtlenül, gyengén kosaraztak. A túloldalon ezzel szemben Scola ismét tanárian játszott (28 pont, 13 pattanó, 32 VAL), a Campazzo-Deck-Vildoza trió pedig eleget tett hozzá ahhoz, hogy a második félidőben gyakorlatilag egy pillanatig se legyen kérdés, mely gárda vívja majd vasárnap a döntőt Spanyolországgal.

Argentína legjobb dobói: Scola 28/9, Deck 13/3, Campazzo 12/9, Vildoza 10/3.
Franciaország legjobb dobói: Ntilikina 16/3, Fournier 16/3, De Colo 11.

Fotó, Slide - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus