Kikapott a Barcelona a Falco BL-ellenfelének otthonában

Hanga Ádám csapata fáradtan, illetve több hiányzó nélkül lépett pályára, és borzalmas tripladobásának köszönhetően vereséggel távozott Zaragozából.

Spanyol bajnokság, alapszakasz, 6. forduló:

Casademont Zaragoza - FC Barcelona Lassa 89-83 (23-17, 23-23, 25-21, 18-22)

A hétközben tovább nyújtotta veretlenségi sorozatát a Barcelona az Euroligában (4-0-val állnak), most pedig újabb komoly erőpróba következett az ACB-ben 4-1-gyel álló katalánok számára, hiszen az azonos mérleggel álló (és a jövő héten a Bajnokok Ligájában éppen a magyar bajnok Falcót vendégül látó) Zaragozához látogattak. Az első félidőben inkább a Zaragoza akarata érvényesült köszönhetően leginkább annak, hogy a Barca nagyon nem találta a kinti dobásait, az első 20 percet konkrétan 0/9-cel zárták a triplavonalon túlról, illetve a borzasztóan dekoncentráltak voltak a lecsorgó labdáknál (25-13 az első félidőben). 

Fordulás után sem nagyon változott a játék képe, egy szem Mirotic-tripla esett be a harmadik negyedben (végül 1/16-tal zártak a katalánok), elkezdett nyílni az olló, tíz pont felett is járt a differencia, a foghíjas vendégek egyre többször hibáztak. A záró játékrészben kőkemény védekezéssel nyitott a Barcelona, ám támadásban továbbra sem találták meg önmagukat, így bár közelebb tudtak jönni, megfordítani már nem tudták az állást. 

Hanga Ádámra ismét kezdőirányítóként számított Svetislav Pesic, az első félidőben kénytelen volt 15 percet pályán tölteni, összességében több, mint 28 perc alatt 9 pontig (3/4 kétpontos, 0/2 tripla, 3/4 büntető), 6 lepattanóig, 5 gólpasszig, 1 szerzett labdáig és 3 kiharcolt faultig jutott, a mérleg negatív serpenyőjébe 4 eladott labda, 2 kapott blokk és 3 beütött fault került - ez 11 VAL-t ért, amivel csapata negyedik legjobbjaként zárt.

A Zaragoza legjobb dobói: Seeley 15/9, Benzing 15/6, Barreiro 10/6, Radovic 10.
A Barcelona legjobb dobói: Mirotic 21/3, Davies 21, Tomic 14.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus