Kiszakadt a körmendi zsák az Alpok-Adria Kupában

Három negyed alatt eldöntötte a Léva elleni Alpok-Adria Kupa mérkőzést a Körmend, kintről-bentről szétszedték ellenfelüket.

Alpok-Adria Kupa, A-csoport, 3. forduló:

Egis Körmend (2-1) - BC Levicki Patrioti (szlovák, 2-2) 106-81 (31-24, 26-20, 29-16, 20-21)

Körmend: McNeail 18/9, Hammonds 19/9, Oroszi -, Price 23/15, Csorvási 6.
Csere: Delas 7, Ferencz 8/6, Bradford 21/9, Bán -, Lajsz 2, Kiss -, Balogh 2.

Levicki: Ziak 16/9, Krajcovic 4, Davis 6, Williams 9/3, Gacesa 23/15.
Csere: Bojanovsky 1, Lawrence 14, Volarik -, Adamik 3/3, Stefek 5.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken tekinthető meg!

Németh Ákos bokaszalagja nem szakadt el a hétvégi bajnokin, de a fiatal hátvéd még nem állhatott Antonis Constantinides rendelkezésére, a vasiak nélküle vették fel a harcot a regnáló szlovák bajnokkal, amely egyébként 2018-ban az AAK második helyén végzett - a mérkőzés előtt egyperces néma megemlékezéssel adóztak a nemrég elhunyt Tahin Gyula emléke előtt. 

Az összecsapás elején technikai problémák miatt néhány percig állt a játék, de ez nem zavarta meg a csapatokat, nagy iramban kezdtek - a vendégek első kosarát a Körmenden ismerős Steven Davis szerezte. A hazaiaknál Price és Hammonds hamar megtalálta a dobókezét, 8-8 pontot szereztek az első 5 percben, de McNeail is igyekezett - komoly előnyt azonban nem tudtak kiépíteni a hazaiak, mert a magasember Gacesa 4 triplát, összesen 14 pontot szórt. Milan Ziak is belelendült, két hármast pörkölt be, de a negyed vége így is a hazaiaké volt, köszönhetően a padról jövő Bradfordnak (31-24).

A második negyedben nem folytatódott a ponteső, mindkét oldalon szigorítottak a védekezésen, jóval kevesebb volt a könnyű helyzet, annál a több birkózás, ám a Körmend nem nagyon engedte közelebb a Lévát, állandósult a 9-10 pontos különbség. A hazaiak ebben az időszakban tudatosan támadták a gyűrűt, illetve keresték a centereket, amire a Léva zónával válaszolt, ezt viszont Bradford gyorsan át is dobta, 48-35-nél jött is a vendégek időkérése. A pauza után sem tudott közelebb jönni a szlovák gárda, magabiztos hazai előnnyel mehetettek pihenőre a csapatok (57-44). 

Állva hagyta a vendégeket a Körmend a harmadik negyed elején, Price két hármassal, McNeail pedig egy triplával és egy 2+1-gyel jelentkezett, a hazaiak pedig pillanatok alatt 69-46-ra léptek el. Davis tartotta a lelket a Lévában, de csak átmenetileg tudták megállítani a körmendi rohanást, McNeail, Bradford és Hammonds kosaraival tovább nyílt az olló (80-55). A negyed végén legalább támadásban mutatott valamit a vendéggárda, de Ferencz is betalált kintről, így sok izgulnivalója nem maradt a vasiaknak (86-60).

A negyedik negyed elején kicsit behúzták a féket a csapatok, főként a körmendi támadójáték akadozott, de a vendégek sem brillíroztak, komolyabban nem nehezítették meg a hazaiak dolgát. A negyed közepén Ferencz hármasa ugrasztotta talpra a nézőket, ez kicsit megrogyasztotta a Lévát, a körmendiek pedig Hammonds és Price révén ismét visszaállították a korábbi különbséget (97-71). Az utolsó percekben meglett a 100 dobott pont is Price kosarával, az Egis Körmend pedig gálázva, 16 hárompontost beszórva nyerte az összecsapást. 

Fotó: Egis Körmend Hivatalos Facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus