Limburgi gála, körmendi főszereplőkkel

Gyorsan szerzett előnyt magának a Körmend, mely három negyed alatt eldöntötte a találkozót, megőrizve továbbjutási reményeit.

FIBA Europe Cup, B csoport, 4. forduló
Hubo Limburg United (belga, 0-4) - Egis Körmend (magyar, 2-2) 75-92 (8-19, 27-29, 17-27, 23-17)

Limburg: Lasisi 10/3, Vilhjalmsson 5/3, Lemaire 4, Tuttle 15/3, Jansen 15/6.
Csere: Desiron 7, Mukubu 2, Simons 15/9, Swing 2, Snyers -.

Körmend: Petty 6, Smith 16/6, Ferencz 8/6, Lovridge 21/15, Horti 2.
Csere: Allen 37/18, Csorvási 2, Németh -, Oroszi -.

Mérsékelt érdeklődés, erősen foghíjas lelátók fogadták a csapatokat a feldobásnál. A Körmendből Devon Saddler sérülés miatt hiányzott, viszont hamar rossz helyzetbe került a Limburg is, ugyanis Lasisit már az első percben ideiglenesen elvesztette sérülés miatt a hazai gárda. A magyar csapat előbb 3-7-re, majd Allen beállása és a sorra kimaradó hazai triplák után 6-15-re vezetett. Teo Cizmic együttese fegyelmezetten védekezett, nem a rohanó belgák, hanem Ferencz Csabáék termelték a pontokat, s az első tíz perc után már két számjegyű előnyt birtokoltak. A második negyed első felében szinte alig akadt kihagyott dobás, de ezzel együtt sem csökkent látványosan a Körmend előnye. A nézők és a maroknyi, ám annál hangosabb vasi szurkolók szórakoztatásáról Allen hatalmas zsákolásokkal gondoskodott. Annak ellenére, hogy Petty nagyon korán beszedte 4. személyi hibáját magabiztos előnnyel mehetett szünetre a Cizmic-legénység.

Két körmendi tripla esett a fordulás után alig egy perc alatt, de a házigazda 8-0-s rohammal válaszolt, időkérésre sarkallva Cizmic mestert. A sziporkázó Allen nyitotta a körmendi triplák sorát, Lovridge és Ferencz pedig követték, s mire a negyed végéhez értünk, több mint húsz pontra hízott a piros-feketék előnye. A mérkőzés ezen pontján Ferenczék 71%-os (!) pontossággal dobták a hármasokat. A negyedik játékrészben ugyan még próbáltak kozmetikázni az eredményen a belgák, de a magyar csapat nagyarányú győzelme egy percig sem forgott veszélyben.

Parrish Petty pazar számsorral, 15 gólpasszal, 9 lepattanóval, 5 szerzett labdával és 6 ponttal zárt, ám őt is felülmúlta Terry Allen, aki már az első félidőben 22 egységnél járt, és végül 37/18 ponttal, 15/23-as mezőnymutatóval és 7 lepattanóval fejezte be a találkozót.

Az Egis Körmend utolsó két mérkőzését hazai pályán játssza majd, s minden esélye megvan arra, hogy továbbjusson csoportjából.
 

Foto, Slide - fiba.com, Vágvölgyi Bálint

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus