Ma elrajtol a vb, Kanada-Franciaország rangadó az első napon

Nyolc mérkőzést rendeznek az első játéknapon, íme a menetrend.

Eljött a nap, kezdődik az idei kosárlabda-vb – a lebonyolítás szerint délelőtt 10:00-kor dobják a labdát az első és 15:30-kor az utolsó mérkőzésen. Ez utóbbi ígérkezik a legérdekesebbnek, hiszen Kanada és Franciaország is éremért indul – a gallok mindig ott vannak a legjobbak között, és most is fizikális, erős keretük van, míg a kanadaiak még Jamal Murray nélkül is a torna „felsőházába” tartozó játékosanyaggal érkeznek.

A csoport másik meccsén a Kristaps Porzingis nélkül sem gyenge letteknek figyelni kell a motivált libanoni válogatottra, de az E csoport találkozóit is érdemes kiemelten követni: az összeszokott, olajozottan dolgozó ausztrál csapat még Jock Landale nélkül is megverhet bárkit, de a túloldalon a Lauri Markkanen vezetésével érkező, a legutóbbi Eb-n már bizonyító Finnország is egyértelműen a továbbjutást célozza. Itt említhetjük meg a németeket, akik a továbbjutásnál jóval messzebb szeretnének tekinteni még Maxi Kleber hiányában is – igaz, ez persze az ausztrálokról és igazából a finnekről is elmondható. A germánok most a Rui Hachimura nélkül érkező japánokkal kezdenek, itt ők számítanak esélyesnek.

A Domantas Sabonis nélkül felálló litvánok számára kötelező a mai mérkőzés Egyiptom ellen, míg Montenegró most alapozhatja meg a továbbjutását, ha legyőzi Mexikót, ami azért összességében papírforma eredménynek számítana.

Negyedikként az A csoport is megkezdi ma a tornát, a házigazda Fülöp-szigetek Jordan Clarkson vezetésével igyekszik meglepetést okozni, míg a Dominikai Köztársaság Karl-Anthony Townsszal támad, érdekes meccsre számíthatunk a felek között – Olaszország viszont egyértelmű favorit a csoportban, és ma 10:00-kor Angola ellen is.

A mai menetrend:

10:00 Angola – Olaszország (A csoport)
10:00 Finnország – Ausztrália (E csoport)
10:45 Mexikó – Montenegró (D csoport)
11:15 Lettország – Libanon (H csoport)
14:00 Dominikai Köztársaság – Fülöp-szigetek (A csoport)
14:10 Németország – Japán (E csoport)
14:30 Egyiptom – Litvánia (D csoport)
15:30 Kanada – Franciaország (H csoport)

A torna részletesebb felvezetése a csapatokkal itt olvasható!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus