Nagy Euroliga-hetet zártak Hangáék, a Panát is megverték

A milánói győzelme után a Panathinaikosz elleni klasszikust is hozta a Barcelona. Hanga Ádám ezúttal csere volt, de ismét hasznosan játszott.

Euroliga, alapszakasz, 18. forduló

FC Barcelona Lassa (spanyol, 11-7) – Panathinaikosz OPAP (görög, 8-10) 79-68

A tegnapi Real-Olymiakosz derbi után egy másik nagy klasszikus spanyol-görög Euroliga-rangadót is rendeztek ebben a fordulóban, hiszen a Barcelona a javítani próbáló, lassan minden meccset élet-halál harcként megélő Panathinaikoszt fogadta. A Pana kezdett jobban két triplával, ám Heurtel 8 pontjával gyorsan fordított a Barca. Ahogy az várható is volt aztán lelassult a tempó, a hazaiak vezetése viszont állandósult, akik Hanga kosarával már 23-14-re is elléptek. A Pana azonban szívósan küzdött és elsősorban Papapetru révén eredményes is volt, így a nagyszünetre minimális különbséggel vonultak a felek, mintha semmi sem történt volna 20 perc alatt (37-36).

Fordulás után aztán hosszú idő után újra visszavette a vezetést a Pitino-csapat, ám Heurtel továbbra sem tudott hibázni, majd Ribas, Claver és a tavalyi csapata ellen játszó Singleton is bevert egy triplát, illetve Seraphin 2+1-es játéka is ugyanennyit ért, így egy 14-0-s rohammal húzott el újra, ezúttal 53-42 arányban a Barca. A Pana a folytatásban is mindent megpróbált és küzdött becsülettel, 58 pontnál pedig még egyenlő is volt az állás, ám a csapatként nagyon egységes és kiegyensúlyozott katalánok nem hagyták, hogy fordulat álljon be a mérkőzésben és a szerdai, milánói sikerük után újabb igen értékes győzelmet arattak, amivel ott kopogtatnak a negyedik, a playoffban még pályaelőnyt biztosító pozíció kapujában..

Hanga Ádám ezúttal csereként lépett pályára a Barcelonában és 20 perc alatt 7 pontig (5/2 dupla, 3/1 tripla) jutott, leszedett 4 lepattanót, adott 1 gólpasszt, beütött 2 és kiharcolt 1 faultot, ami 6 indexpontot eredményezett számára.

A Barcelona legjobb dobói: Heurtel 23/6, Seraphin 14
A Panathinaikosz legjobb dobója: Papapetru 17/6

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus