Nem volt ellenszere a cseh triplákra a lengyeleknek

Fordulatos, jó iramú mérkőzést hozott a két európai gárda összecsapása, amelyen a remekül triplázó csehek diadalmaskodtak.

Keresztjáték az 5-8. helyért

Lengyelország - Csehország 84-94  (23-23, 12-20, 28-21, 21-30)

 

Nem sörmeccs volt. Kiváló iramú derbit játszott a két, előzetes elvárásokat túlteljesítő európai együttes - valóságos tűzijátékkal kezdtek a lengyelek, alig három perc elteltével 12-6-ra vezettek Ponitkáék. Az első negyed igazságos döntetlennel zárult, de már ekkor látszott, hogy kintről jó napot fogtak ki a csehek – az idő előrehaladtával egyre inkább az ő akaratuk érvényesült. 32-26-os vezetése után nagyon megállt a lengyel gárda, Bohacik és Hruban jóvoltából 17-1-et repesztettek a kék-fehérek - Slaughter és Ponitka mindössze 2-2 pontnál állt az első húsz percet követően, ez pedig egyelőre kevésnek bizonyult a 8/12-vel triplázó csehekkel szemben. A fordulás után Cel és Waczynsky trojkáival gyorsan visszajött a meccsbe Mike Taylor alakulata, és egészen az utolsó percekig maradt is a szoros állás. A végjáték azonban a cseheké volt, hiába játszott nagyot a Waczynski (22/9 pont) - Slaughter (12 pont, 10 gólpassz) duó, végül tisztes vereséggel kellett beérnie a gárdának.

A cseh kulcsemberek élesebbek voltak. A jó lengyel kezdés után fokozatosan lendült játékba a cseh együttes, a kezdő löketet Tomas Satoransky gyors hét pontja és két gólpassza jelentette. Eztuán jött a 17-1-es futás, amivel magabiztos előnnyel mehettek félidőre Audáék, ám a második félidő elején nagy zárkózásba kezdtek a lengyelek - 11 pontot hintettek alig kettő perc leforgása alatt, a Hruban – Bohacik duó azonban precíz távoli dobásokkal visszaverte a rohamot. Satoransky is végig hozta magát, ez a trió, valamint az 54%-os (13/24) cseh triplázás pedig soknak bizonyult a polákoknak –  Slaughter igyekezett a hátára venni övéit, de eléggé magára maradt. Az utolsó öt percnek 74-74-es döntetlennel futottak neki a csapatok, de a végjátékban a cseh ászok villogtak - az egész mérkőzésen nagyot játszó Hruban előbb egy szerelést mutatott be, majd egy trojkát is a helyére küldött. A lengyelek bajait tetézte, hogy Ponitka a gyűrűbe kapaszkodva próbálta blokkolni Pumprla zsákolási kísérletét, amit megadtak a játékvezetők, majd Waczynski lépett ki, érvénytelenítve ezzel saroktripláját. Egyre fogyott az idő, nem maradt más esélye Mike Taylor csapatának, mint a letámadás, ezt azonban szépen kijátszották Satoranskyék, és két sima ziccerrel eldöntötték az összecsapást - a csehek játszanak tehát az ötödik helyért a szerbekkel, míg a lengyelek ellenfele a Team USA lesz a hetedik pozícióért.

 

Lengyelország legjobb dobói: Waczynski 22/9, Slaughter 12, Kulig 12. 

Csehország legjobb dobói: Hruban 24/12, Satoransky 22/6, Bohacik 21/15.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus