Olympiakosz - Unicaja rangadó ma a TV-ben!

Ma este három derbivel véget is ér az Euroliga alapszakasz-csoportkörének első fordulója. A DIGI Sport jóvoltából a címvédő Olympiakosz és az alaposan átalakított Unicaja Malaga rangadóját itthon is a TV elől nézhetjük végig, ahogy a Real Madrid és a Zalgiris összecsapása is képernyőre kerül. Nézzük a mai kínálatot és jöjjenek a felvezetők!

B-csoport:

Zalgiris Kaunas (litván) - Real Madrid (spanyol) (18:45, TV: DIGI Sport 1, Élő)

A litvánok jelentős mértékben gyengültek meg tavaly óta, de érdekesség, hogy Martynas Pociust pont a Realtól szerezték meg, úgyhogy az egykori NCAA-játékosnak ez igazi presztízsmeccs lesz. Ksistof Lavrinovic sérülés miatt hiányzik majd a hazaiaknál, így Jasikevicius érkezése ide, Pocius leigazolása oda, toronymagas esélyese a csatának a tavalyi finalista idegenben is. Szinte minden poszton kategóriákkal jobb játékosokkal rendelkezik a spanyol bajnok, s mivel összeszokott gárdáról van szó, mely Buruszisszal még meg is lett erősítve a nyáron, ezért nem sok veszély fenyegeti ezen az estén a Laso-legénységet, de egy színvonalas mérkőzés még így is kerekedhet ebből a párosításból.

C-csoport:

Stelmet Zielona Gora (lengyel) - Bayern München (német) (19:15)

Két abszolút újonc vív meg egymással a lengyel aranyérmes otthonában, s máris egy elég komoly téttel bíró csatát láthatunk a két "kiscsapattól", hiszen aki itt veszít, máris nehéz helyzetbe kerül, ami a reális Top 16-os reményeket illeti. A Djedovic, Szavovics, Bryant trió, illetve a fél német válogatott által fémjelzett bajorok azért idegenben is esélyesebbek, még a hiányzó Deon Thompson nélkül is, pláne mivel a Zielona Gorának szinte a teljes keretét újra kellett építeni a holtszezonban, úgyhogy még összeszokottságbeli gondjai is bőven lehetnek a vendéglátónak. Egy szoros csata így is lehet ebből, de vélhetően nem borul majd a papírforma.

Olympiakosz (görög) - Unicaja Malaga (spanyol) (20:30, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A címvédő nem éppen könnyű találkozóval kezdi a szezont, a Malaga talán a legtöbbet az edzői pozícióban erősödött, hiszen Joan Plaza mesterre mindig is jellemző volt, hogy csapatai szervezetten játszanak, illetve kihozzák magukból a lehető legtöbbet, ez pedig elnézve a jelenlegi malagai keretet, akár egy idegenbeli bravúrhoz is elég lehet, bár ebben nem segít a spanyol alakulatnak, hogy a Toolson, Urtasun páros nem utazhatott el Píreuszba. A görögöknél a magasember-sorban elég sok az új arc, de Dunstonnal így sem lesz egyszer dolga Fran Vazqueznek, a palánk alatti csata pedig döntő lehet ezen a derbin. Badarság lenne egyértelmű favoritnak kikiáltani a tavalyi bajnokot, de azért elég nagy durranás lenne Sergi Vidalék számára, ha rögtön a címvédő idegenbeli legyőzésével tudnák indítani az idényt.

ERRE A LINKRE KATTINTVA AZ ÖSSZES MÉRKŐZÉST ÉLŐKÉPPEL LEHET NÉZNI!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus