Spanyol bajnoki döntő: a Barcelona vitte el az első meccset

Ezúttal Hanga Ádám sem tudott segíteni a Realnak (videóval).

Barcelona - Real Madrid 97-88

Az ACB Liga döntőjében a két ősi rivális csap össze, és az első meccset magabiztos második félidei játékával húzták be a gránátvörös-kékek. Egy nappal korábban jelentette be a Barca, hogy nem hosszabbítanak Nikola Mirotic-csal, aki a bemutatáskor nagy ovációt kapott a szurkolóktól, aminek köszönhetően végül 14 ponttal és 7 lepattanóval, jó játékkal jelentkezett, a győzelmet azonban jobb csapatjátékának köszönhette a hazai gárda. Összesen heten (Mirotic mellett Laprovittola, Sanli, Vesely, De Silva, Satoransky és Abrines) jutottak el legalább 10 pontig, meg tudták nyerni a lepattanózást Walter Tavares mellett, a kétpontosokat 61, a triplákat 41, a büntetőket 85%-kal értékesítették, amire nem akadt válasz a túloldalon.

A Real igazán csak a mérkőzés elején és a második negyedben tudta irányítani a játékot, a nagyszünetre kis is harcoltak párpontos fórt, a harmadik negyedben viszont hiába védekeztek keményen, a Barca még jobban odatette magát, 16-11-gyel elvitte a játékrészt és egál környékéről indult a záró tíz perc. Itt rögtön érkezett egy 11-0-s hazai futás, amiből még négy pontra visszazárkózott egyszer a Madrid, de több már nem volt bennük, a végjátékban magabiztosan tartotta 10 pont körüli előnyét a katalán gárda.

A Barcelona 1-0-val nyitotta a párharcot, amivel a történelem szerint nagy lépést tett a bajnoki cím felé. Az előző 22 olyan alkalomból, amikor a hazai csapat húzta be az első meccset, 20-szor meg is nyerte a bajnokságot. Mindössze két esetben tudott fordítani a hátrányban lévő csapat: 2016-ban a Real csinálta meg a bravúrt éppen a Barca ellen, 2017-ben pedig a Valencia a Real ellen. 

Hanga Ádám kezdőként lépett pályára, de kicsivel több, mint 10 percet töltött a parketten, hamar beütött két faultot, utána pedig már keveset láthattuk. Végül pont nélkül (0/1 kétpontos), 1-1 eladott és szerzett labdával, illetve 2 faulttal zárt. 

A mérkőzés összefoglalója:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus