Szerda este már nemzetközi meccset játszik az Alba

Ukrajnában lép pályára a Fehérvár - mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a találkozó előtt és hogy hol lehet majd nézni.

Szerda este 18 órakor kezdi meg az ukrán BC Dnyipro elleni FIBA Europe Cup-párharcát az Alba Fehérvár, méghozzá idegenben - a csapat már oda is ért a helyszínre, a kései ebéd után videózás, majd egy esti edzés szerepel a programban. Szerdán újabb edzés és újabb videózás vár Lóránt Péterékre, hogy aztán este egy kulcsfontosságú találkozót vívjanak meg.

A Dnyipro pályára lépett a sorozat előző selejtezőkörében is, ahol a görög Lavrio együttesét búcsúztatta összességében kilencpontos előnnyel, így jutott el a most bekapcsolódó Albáig. Az ukránok a hétvégén megnyerték az ukrán szuperkupát és minden jel arra utal, hogy élesek, jó formában várják a párharcot - az előző körben tíz játékost forgattak a két meccsen, bár a kezdőötös mögött igazából csak egy játékos kapott húsz perc körüli játékidőt, a többieknek részfeladatok jutottak.

Ki kell emelni az irányítójukat, Oleksandr Mishulát, aki 22 pontot és 4,5 bedobott hármast átlagolt a Lavrio elleni két meccsen és tagja az ukrán válogatottnak, a tavalyi Eb előtt a 2014-es vb-n is ott volt, nagyon sok múlhat azon, hogy vele mihez kezd majd az Alba perimétere. Érdemes még figyelni a palánk alatt az erőcsatárukra, Stanislav Timofeyenkóra, akire szintén fontos szerep hárul támadásban és ő az egyetlen igazán jó lepattanózójuk is.

Persze az Albánál házon belül is sok mindenre kell figyelni, mert a bajnoki nyitány nem sikerült jól, a PVSK elleni 17 pontos hazai vereség és a mutatott játék sem megfelelő Fehérváron, ennél több kell majd ezen a találkozón. Dzunics Braniszlav vezetőedző nincs könnyű helyzetben, hiszen Luka Markovics utolsó napokban bekövetkező távozása, valamint Keller Iván 3x3-as elfoglaltsága miatt gyakorlatilag az öt légiós, Lóránt Péter, Filipovity Márkó, Tóth Péter és center poszton Peringer Balázs áll rendelkezésre a felnőtt játékosok közül, plusz a fiatalokat vetheti még be - kérdés persze, hogy egy komoly téttel bíró nemzetközi mérkőzésen lehetőséget ad-e nekik.

Azt azért el kell mondani, hogy ha nem is jutnak tovább a párharcból a fehérváriak, még akkor is ott lehetnek a csoportkörben, ha számukra kedvezően alakulnak a dolgok, de erről majd akkor, ha aktuális lesz - az biztos, hogy a Dnyipro nem verhetetlen csapat még idegenben sem és egy szoros vereség sem jelentene rossz alapot a jövő heti hazai visszavágóra.

Kyron Cartwright gondolatai a meccs és a párharc előtt:

A mérkőzést az alábbi streamen élőben lehet majd nézni:

fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus