Újabb bolgár ellenféllel néz szembe az Alba

Holnap este 18:00-tól a Lukoil Levskit fogadja az Alba Fehérvár a FIBA Europe Cup második csoportkörének második fordulójában.

FIBA Europe Cup, Második csoportkör, J csoport, 2. forduló
Alba Fehérvár (magyar, 0-1) - Lukoil Levski (bolgár, 0-1)
2018.12.19., szerda, 18:00 (TV - DIGI Sport 1, 17:45)

Az Alba a múlt héten BC Balkan otthonában lépett pályára, most a csoport másik bolgár tagjával találkozik. A Lukoil Levski 95 éves, 1923-ban alapították, és 19-szeres bolgár bajnok - a szófiai klub a címvédő is egyben hazája bajnokságában, az előző idény döntőjében a Balkant 3-1-re verte. Nincs nagyobb eredményük nemzetközi szinten, háromszor nyertek Balkán Ligát.

Idén 8-1-gyel vezetik a bolgár első osztályt, a nemzetközi kupában pedig a BL-ben kezdtek. Az első selejtezőkörben a Siauliait még kiejtették, a második selejtezőkörben azonban a finn Karhu már kifogott rajtuk. A FIBA EC első körében a görög Aris, a finn Kataja és az ukrán Dnipro előtt 5-1-gyel megnyerték csoportjukat. A második csoportkör első találkozóján hazai pályán 98-89-re kikaptak az Ironi Ness Zionától.

Várható rotáció:
Rembert - Robinson - Avramov - K.Ivanov - D.Ivanov
Velikov - Zahariev - Mijovic - Maravic

A két vezéregyéniségük Patrick Rembert és Deyan Ivanov - ők ketten a gárda legjobb pontszerzői, 20 pont környékén átlagolnak, viszont nagyon oda kell figyelni több játékosra is, mert kifejezetten jó teljesítményre képes az aktív rotáció minden tagja. Annyi biztos, hogy kevésbé atletikus ez a keret, mint az Albáé a két amerikai hátvéd ellenére is, tapasztalatban viszont a magyar együttes fölé nőnek a bolgárok: nincs 28 év alatti játékosuk a fent felsorolt 9 játékosból.

Az Albánál óriási káosz van, egy elég komoly vereségsorozatból érkezik a magyar alakulat erre a mérkőzésre, edzőt váltott, elküldte egyik légiósát, úgyhogy nem nagyon lehet tudni, hogy most éppen milyen állapotban van a gárda. Lóránt Péter nagyon hiányzott az előző hetekben - kérdés, hogy most mi lesz a helyzet, hiszen Jesus Ramirez alig pár napja vette át a csapat irányítását, az is kérdés, hogy egyáltalán látunk-e már valamit az általa elképzeltekből a vezér nélkül.

Ha az Alba kicsit is összeszedné magát, és Zeno beválna, akkor még jelen állapotában is hozhatná a találkozót a fehérvári gárda - a tapasztalatbeli hátrányt jó védekezéssel és gyorsindításokkal simán kompenzálhatja a hazai csapat, és ebben az esetben bőven van nyerési esélye hazai pályán. Ha nem megy a védekezés, vagy a támadójáték felállt védelem ellen lesz kénytelen bizonyítani, akkor lehet gond, mert ebben a játékban a tapasztaltabb bolgárok jelenleg valószínűleg jobbak.

A mérkőzést a DIGI Sport 1 17:45-ös műsorkezdettel élőben közvetíti, az élőképes streamet pedig a holnapi nap folyamán közzétesszük!

Hajrá Alba, hajrá magyar kosárlabda!

Fotó, Slide - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus