A FIBA kihirdette az olimpiai kvalifikációs tornák helyszíneit

A férfiaknál két velünk szomszédos nagyhatalom is rendezhet tornát, a hölgyeknél egy helyszín még függőben van.

A svájci székhelyű világszervezet bejelentette, hogy mely négy-négy ország rendezheti meg azokat a tornákat, amelyeknek a győztesei ott lesznek a 2020-as tokiói olimpián. 

A férfiaknál Horvátország (érdekesség, hogy nem Zágrábban, hanem Splitben), Szerbia (Belgrádban), Litvánia (Kaunasban) és Kanada (Victoriában) lesz a házigazda – minden csoportban hat-hat csapat küzd majd meg egymással, a tornákat egységesen 2020. június 23. és 28. között rendezik majd meg. 

A női mezőnyben szintén Szerbia (Belgrád), Franciaország (Bourges) és Belgium (Ostend) már biztosan vendégül lát további 3-3 gárdát, míg Kína (Foshan) csak akkor teheti meg ugyanezt, ha túljut az Új-Zélandban jelenleg is zajló előkvalifikációs tornán – ha ez nem történik meg, akkor új helyszínt jelöl majd ki a nemzetközi szövetség. A női tornákat 2020. február 6-9. között rendezik meg. 

A csoportbeosztások még nem ismertek, azokat november 27-én sorsolják ki – a 24 tagú selejtezős férfimezőny összetétele már ismert, erről korábban itt írtunk

fotó: fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus