A mieink ellenfelei lehetnek - íme a BL csapatlista!

A szerb Novosti.rs közzétette annak a 66 csapatnak a névsorát, amelyek (eddig) nevezést adtak le a FIBA Bajnokok Ligájának új szezonjára.

Azt már egy ideje tudjuk, hogy négy magyar klubcsapat adott le hivatalosan nevezést a FIBA Bajnokok Ligájának 2016/2017-es szezonjára, ezek az Egis Körmend, a Szolnoki Olaj KK, a TLI-Alba Fehérvár és a Sopron KC. Szintén ismert volt már, hogy a kontinens 19 országából 66 klubcsapat nevezett már a sorozatra, de a magyar klubok potenciális ellenfeleiről eddig csak találgathattunk. A szerb Novosti online kiadása pénteken lerántotta a leplet a mezőnyről (itt kihangsúlyoznánk, hogy az eddigi nevezések alapján), íme a 66 klubcsapat:

Magyarország (4): Szolnoki Olaj KK, Egis Körmend, TLI-Alba Fehérvár, Sopron KC

Franciaország (8): Strasbourg, Le Mans, Nanterre, Monaco, Gravelines, Pau Orthez, Asvel Villeurbanne, Boulogne

Olaszország (8): Scandone Avellino, Reyer Venezia, Pistoia Basket, Pallacanestro Varese, Virtus Bologna, Manital Torino, Vuelle Pesaro, Vanoli Cremona

Törökország (7): Pinar Karsiyaka, Besiktas, Banvit, Gaziantep, Trabzonspor, Usak Sportif, Buyukcekmece

Lettország (5): VEF Riga, Ventspils, Jurmala, Valmiera, Lijepajas

Szlovénia (4): Krka Novo Mesto, Zlatorog Lasko, Celje, Rogarska

Románia (4): Steaua Bukarest, Nagyvárad, Marosvásárhely, Kolozsvár

Belgium (4): Telenet Oostende, Spirou Charleroi, Antwerp Giants, Belfius Mons-Hainaut

Ukrajna (3): Budivelnyik Kijev, Himik Juzsnyij, Dnyipro

Észtország (3): Kalev Tallin, Tartu Rock, Ulikool Tallin

Lengyelország (3): Rosa Radom, Anwil Wloclavek, Torun

Finnország (3): Kataja Basket, Kouvot, Pyrinto Tampere

Görögország (2): Arisz Szaloniki, PAOK Szaloniki

Horvátország (2): Cibona Zágráb, KK Split

Bulgária (2): Lukoil Academic, Rilski Sportist

Izrael (1): Maccabi Haifa

Svédország (1): Sjödertalje Kings

Csehország (1): CEZ Nymburk

Fehéroroszország (1): Cmoki Minksz

A listából megállapítható, a mezőny eddig finoman szólva sem túl acélos, sem a spanyol liga (Európa legmagasabban jegyzett bajnoksága), sem Oroszország (klubfronton talán a második legerősebb ország az öreg kontinensen), sem a szintén magasan jegyzett német Bundesliga nem prezentált még eddig indulót a FIBA elit-sorozatába. Szintúgy nem találunk még litván, szerb, macedón és montenegrói egyletet sem a listában, mi több, a nemzetközi szövetség fő céltáblájának tekintett ULEB EuroCup mezőnyének legjava és döntő többsége sem nevezett még át a BL-be, bármennyire is össztűz és teljes pályás letámadás alatt van a FIBA által az eleddig 2. számú európai kupasorozat. Cserébe viszont van szlovén második ligás (Celje) és az olasz másodosztályba frissen kiesett (Virtus Bologna) klub is a nevezettek között... Jelenlegi állapotában az új BL maximum egy kicsit feltuningolt FIBA Europe Cup szintjén áll, és hogy ez a későbbiekben mennyiben és hogyan változik, az még a jövő zenéje. A fegyverek még ropognak, nincs még béke az európai klubkosárlabdában.

 

fotó: basketballcl.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus