Alekszics: "Túl sokat hibáztunk"

Tegnap este a Szolnoki Olaj KK együttese megkezdte a EuroChallenge negyeddöntőbeli párharcát - az első találkozón 87-83-as vereséget szenvedtek a Tartu Rock otthonában. A mérkőzést követően a két tréner, Dragan Alekszics és Gert Kullamäe, illetve két játékosuk, Valmo Kriisa és Lóránt Péter nyilatkoztak.

Lóránt Péter, a Szolnoki Olaj KK magasembere: - Túl sok pontot engedélyeztünk az ellenfélnek a második és a harmadik negyedben. A mérkőzés végén visszajöttünk, egylabdás meccs lett belőle, de elhibáztuk a döntő dobást. Azért vesztettünk, mert több hibát követtünk el, de biztos vagyok benne, hogy visszajövünk még egy harmadik összecsapásra, mert a két csapat nagyon hasonló játékerőt képvisel.

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: - Gratulálok a Tartunak, nagyon jó meccs volt ez számukra, főleg mert ilyen hangos közönség előtt játszhattak. Szerintem a sikerük egyik oka ma a drukkereik támogatása volt. A második negyedben buktuk el az ütközetet, akkor nagyon sokat hibáztunk, és a védőpattanók begyűjtésével is akadtak gondjaink. Szerencséjük is volt a végén, de remélem, hogy visszajövünk még egy harmadik meccsre. Megpróbáljuk összeszedni magunkat, és hazai pályán legyűrni őket.

Valmo Kriisa, a Tartu Rock irányítója: - Zónavédekezést használtak, mi pedig megtaláltuk a megfelelő helyeket a dobásainkhoz, amiket értékesítettünk is. Ilyen közönség előtt nagyon jó érzés játszani, és mindenki a tőle telhető maximumot nyújtotta.

Gert Kullamäe, a Tartu Rock vezetőedzője: - Statisztikailag nézve nagyon kiegyensúlyozatlanul dobtunk, sokkal több triplát engedtünk el, mint kettest, és ennek nem így kellene lennie, de amíg 87 pontot dobunk, nem panaszkodhatunk. Néhány dolgon el kell gondolkodnunk a csütörtöki meccs előtt, de mindent egybevéve jól játszottunk. Jól védekeztünk, ettől függetlenül folyamatosan kosarakat szereztek, és ez a kosárlabda - a jó játékosok a legnehezebb helyzetekből is betalálnak, és kalapot emelek az ellenfél előtt emiatt. Tipikus PO-meccs volt ez, ahol mindkét gárda a legjobbját nyújtotta, mindent kiadott magából a két együttes, és a hazai pálya előnyének megfelelően a szurkolóink nagyon sok segítettek nekünk.

 

Forrás - fibaeurope.com
Foto, Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus