Asceric: "A legjobbunkat nyújtottuk"

A tegnapi napon a Szolnoki Olaj KK együttese az Adria Liga 10. fordulójában kikapott a horvát Cedevita vendégeként. A találkozót követően a két tréner, Jasmin Repesa és Neno Asceric, valamint a találkozó talán legjobb játékosai, Luka Babic és Justin Holiday mondták el gondolataikat a találkozóról.

Jasmin Repesa, a Cedevita vezetőedzője: - Ahelyett, hogy lezártuk volna a meccset, amikor először vezettünk több mint 15 ponttal, megengedtük az ellenfél számára, hogy visszajöjjenek a találkozóba. Nagyon sok tiszta hármast engedtünk számukra, nem volt kellő mértékű az agresszivitásunk sem. Ezek voltak a fő okai annak, hogy a Szolnoknak sikerült fordítania, de ilyen komoly meccsszám mellett lényeg a győzelem, és hogy nem botlottunk.

Luka Babic, a Cedevita kiscsatára: - Fontos volt ez a meccs nekünk, hogy legyen esélyünk a Final Fourba kerülésre. Jó ritmusban támadtunk, gyorsan, könnyű kosarakat sikerült szereznünk. Amint azonban nagyobb előnybe kerültünk, elvesztettük a koncentrációnkat, minden meccsen ez történik velünk - amikor 10 pont fölé nő az előnyünk, sok triplát kapunk. Azt nem tudom pontosan, hogyan lehetne ezen változtatni, de lényeg a győzelem. A saját játékom ma elment, de máskor meg lehet, hogy másnak megy majd így.

Neno Asceric, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: - Azt hiszem, jelen állapotunkban a legjobbunkat nyújtottuk. A támadás jól ment, de a védekezéssel nagy gondok voltak, főleg Nurkic megállításával. Tudtuk, hogy ő lesz a kulcsszereplő, de már csak hét embert tudtam igazán forgatni Keller és Vojvoda sérülései miatt, ők kevesebbet tudtak csak játszani. A kulcs a belső játék volt, ahol különösen nehéz helyzetünk volt így, hogy Báder Márton nem játszhatott.

Justin Holiday, a Szolnoki Olaj KK játékosa: - A Cedevita egy nagyon jó csapatnak tűnt, de az egész Adria Liga egy nagyon jó bajnokság szerintem, irányított a játék. Csak nemrég vagyok itt, novemberben érkeztem, de tudtam előre, hogy ebben a ligában nem lesz könnyű dolgom.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus