Asceric: "Nagyon mérges voltam játékosaimra a félidőben"

Tegnap este megnyerte második mérkőzését is az idei EuroChallenge kiírásban a Szolnoki Olaj KK együttese, miután 85-72-re verték idegenben a marosvásárhelyi BC Mures gárdáját. Az összecsapást követően a két tréner, Neno Asceric és Szrecsko Szekulovics mellett Simon Balázs, a hazaiak részéről pedig Teodor Jucan nyilatkozott, az ő értékeléseiket olvashatjátok!

Simon Balázs, a Szolnoki Olaj KK irányítója: - Nagyon örülünk, hogy megnyertük ezt a meccset, nagyon fontos volt, hogy idegenben is győzni tudjunk. A Marosvásárhely jól játszott az első félidőben, de megtaláltuk a ritmust, bedobáltuk a helyzeteinket, ők pedig elfáradtak. Azt hiszem, ez a siker elég lendületet adott a következő hetekre, hogy jól játszunk.

Teodor Jucan, a BC Mures kiscsatára: - Ma jobb volt nálunk a Szolnok. Nagyon hiányzott tőlünk Martinics és Csirics is. 30 percig jól játszottunk, de ez nem volt elég, a cserejátékosoknak többet kell hozzátenniük majd a következőkben.

Neno Asceric, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: - Nagyon elégedett vagyok a győzelemmel. Nagyon mérges voltam a játékosaimra meccs közben, mert szív nélkül nem lehet játszani, és úgy nem kosárlabdázhatunk, ahogyan azt a második negyedben tettük. A félidőben megbeszéltük ezt, és szerencsére megtaláltuk azokat a játékosokat, akik megnyerték nekünk a mérkőzést.

Szrecsko Szekulovics, a BC Mures vezetőedzője: - Nagyon nehéz meccs volt ez nekünk egy nemzetközi szinten is tapasztalt együttes ellen. Nagy hibákat követtünk el, hogy a jól dobó játékosaikat üresen hagytuk. Ha győzni szeretnénk, 40 percen keresztül kell jól kosárlabdáznunk. Az előző forduló legértékesebb játékosának, Martinicsnek a hiánya nagy veszteség volt számunkra, de ettől függetlenül is a jobb csapat nyert ma.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus