Az Olimpiakosz csak az Euroligában szerepel jövőre?

A kontinens egyik legpatinásabb klubja nem indul sem a görög élvonalban, jelen állas szerint pedig az Adria Ligában sem - de az Euroligában igen.

Bombaként robbant a hír, hogy az Olimpiakosz - idén az Euroligába be nem jutó, de az utóbbi években két Euroliga-elsőséget is jegyző - alakulata csak a görög második vonalban indulhat a következő évadban - ott pedig terveik szerint jobbára fiatalokkal és a "B" csapattal.

Az Euroliga A-licensszel rendelkező klubóriást a liga elnöke, Jordi Bartomeu meg is erősítette ebben a helyzetben és a 34 fordulós jövő évi EL-kiírásban ennek ellenére is ott lesz.

Korábban úgy festett, hogy az Adria Liga befogadhatja az alapvetően a délszláv bajnokságok csapatait tömörítő ligájába a píreusziakat, most viszont a eurohoops.net jelentése alapján egyértelművé vált, hogy ott nem versenyezhetnek 2019/2020-ban (ahogy valószínűleg a Panathinaikosz sem), ezzel pedig egyetlen porondon, az Euroligában versenyeznek jövőre.

A precedens értékű helyzet nagyon komoly változásokat hozhat a kontinens élgárdáinál, illetve elitbajnokságainál, hiszen a Barcelona és a Real Madrid spanyol Király Kupa utáni kirohanásai, illetve az évek óta élesedő görög helyzet is tovább fokozódhat, ha van ilyen jellegű opciója az egyre több bevételt generáló Euroligában az óriáskluboknak.

Az Olimpiakosz vezetői fel vannak készülve arra az éves szinten 20%-os bevételkiesésre is, amit a görög élvonaltól távolmaradás okozhat, így is stabil lábakon áll a klub a jelentések szerint. Az Euroliga pedig úgy fest, tehet egy komoly lépést a teljes önállósodás, függetlenedés felé, ha a következő években más csapat esetében is hasonló történik.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus