Este Luka Doncicék ellen lép pályára a magyar válogatott

Ma este 20:30-tól az Európa-bajnokság címvédőjével, Szlovéniával csap össze a magyar férfi kosárlabda-válogatott a kontinenstorna második kölni játéknapján.

A szlovének a nyitónapon 92-85-re verték azt a Litvániát, amely kilenc győzelem után első vereségét szenvedte el az előző egy hónapot nézve (92-85). Luka Doncic 14 pontot szerzett, de mostanában nem először dobott gyengén (4/14 mezőny, 1/8 tripla, 5/8 büntető), viszont volt mellette 6 lepattanója és 10 gólpassza. A hatékonyabb Goran Dragic (19 pont), Jaka Blazic (14 pont), Vlatko Cancar (11 pont) trió mellett pedig volt egy igazi húzóemberük: Mike Tobey komoly "pusztítást" végzett Jonas Valanciunas és Domantas Sabonis mellett is (24 pont, 8 pattanó, 2 blokk). A címvédő tehát reagált, és megnyerte a csoport egyik rangadóját.
 
Mint ismert, a mieink sokáig vezettek Bosznia-Hercegovina ellen a B csoport első csütörtöki találkozóján, aztán a harmadik negyed sajnos döntőnek bizonyult. Nurkicék ekkor átvették a vezetést, és bár nagyon megközelítettük őket a záró felvonásban, fordítanunk nem sikerült, végül 10 pontos vereséget szenvedtünk (95-85). Vojvoda Dávid első félidei remeklése mellett Benke Szilárd is nagyszerű teljesítményt nyújtott, 20 ponttal, 4 lepattanóval és 6 gólpasszal végül ő lett a legjobbunk két napja (29 VAL).
 
A szünnap jól jött a csapatnak, volt idő egy kicsit pihenni, regenerálódni, ahogyan azt Sztojan Ivkovics is elmondta honlapunknak. Szövetségi kapitányunk azt is elárulta, hogy más rotációban fogunk játszani, mint a bosnyákok ellen, és kiemelte, hogy milyen fizikalitásra számíthatunk majd - nemcsak a szlovének ellen, hanem azt ez követő négy csoportmeccsünk mindegyikén.
 
Az esélyek papíron nem mellettünk szólnak, de 2020. február 20-án azért sikerült legyőznünk az Európa-bajnokot Szombathelyen (77-75). Azon a meccsen persze nem ezek a keretek játszottak, Doncic és Dragic sem lépett pályára, más volt Szlovénia amerikai honosított centere is, mint ahogy nálunk sem szerepelt Hanga Ádám - ettől függetlenül a tény tény marad, legyőztük az Eb címvédőjét az idei kontinenstorna selejtezőjének első fordulójában. Ha valamire építhetünk, akkor ez az, illetve hogy semmilyen nyomás nem lesz a csapaton.
 
A ma esti Magyarország - Szlovénia Európa-bajnoki találkozó 20:30-kor kezdődik, az M4 élőben közvetíti a mérkőzést 20:20-as műsorkezdettel.

(hunbasket.hu)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus