FIBA EC: Egy csoportban a Szolnok és a Falco

Az már a sorsolásnál is biztos volt, hogy a két magyar csapat újra egy négyesben szerepel, ha az Olaj kiesik a BL-ből a Cantú ellen, ez meg is történt - az angol bajnok az egyik ellenfél - a görög Lavrio áll közelebb ahhoz, hogy az Alba ellenfele legyen a második selejtezőkörben.

A FIBA Europe Cup sorsolásánál kiderült, hogy egyrészt a magyar bajnoki ezüstérmes Falco-Vulcano Energia KC Szombathely együttese a csoportkörben kezdi meg a nemzetközi szereplését a második számú FIBA sorozatban, másrészt az előző idényhez hasonlóan idén is összekerül a Szolnoki Olaj KK-val, amennyiben a magyar bajnok kiesik a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében az olasz MIA Red October Cantú ellen. Mivel Dragan Alekszics csapata tegnap 90-71-es vereséget szenvedett, így kettős vereséggel búcsúzott a BL-től, így ez a forgatókönyv életbe is lépett, újra egy csoportban a két magyar együttes.

Annyi biztos már, hogy a H csoportban a Szolnok és a Falco mellett az angol bajnok Leicester Riders foglal még helyet, amely a dán Bakken Bears ellen összesítésben szintén kettős vereséggel esett ki a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében. A kvartett negyedik tagja a portugál SL Benfica és az olasz Dinamo Banco di Sardegna Sassari párharcának győztese lesz - a FIBA EC második selejtezőkörét október 3-án és 10-én játsszák, akkor derül majd ki, hogy a két említett gárda közül ki csatlakozik a két magyar alakulathoz és a Leicesterhez.
 

Az Alba Fehérvár együttese a második selejtezőkörben csatlakozik majd a mezőnyhöz, és a görög Lavrio Megabolt, valamint az ukrán BC Dnipro párharcának győztesével mérkőzik meg azért, hogy az F csoportba kerüljön, ahol a portugál FC Porto és az olasz Openjobmetis Varese helye biztos jelen állás szerint. A görögök hazai pályán 82-73-ra nyerték az első találkozót, így még nagy csata lehet az Ukrajnában jövő szerdán rendezendő visszavágón.

Fotó, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus