Kelleréknél bevezették a zárt kaput, Filipovityéknál 200 néző mehet be

Minden sportágban bevezették a zárt kaput Lengyelországban - a Pesaro vezetői szerint nevetséges, hogy csak 200 nézőt engedhetnek be.

Keller Ákos csapata, a Slask Wroclaw továbbra is karanténban van, az e heti meccsüket is kénytelenek halasztani, de várhatóan már a jövő héten pályára tudnak lépni - ám szinte biztosan zárt kapuk mögött. A lengyel kormány ugyanis bejelentette, hogy október 17-e szombattól kezdődően minden sportrendezvényt nézők nélkül rendezhetnek meg. A korlátozás határozatlan időre szól. 

Filipovity Márkó csapata, a Pesaro ma este fogadja a a Trento gárdáját, azonban mindössze 200 néző előtt. A klub vezetői, Ario Costa és Luciano Aradori sajtótájékoztatót tartottak, ahol elhangzott, hogy a mostani körülmények között minden kis sikernek örülni kell, a pályán a Venezia elleni győzelemmel (amelyből oroszlánrészt vállalt a magyar válogatott játékosa - a szerk.) ez meg is történt, de mindezt nem tudják megosztani a szurkolókkal. A kormányzattól engedélyt kértek, hogy nagyobb számú nézősereget fogadhassanak a mérkőzésen, és nem értik, miért nem kapták meg: a Pesaro csarnoka a Top3 csarnok között van Olaszországban, sokkal több nézőt is biztonságban el tudnának helyezni. Hozzátették, hogy nem akarnak lázadni, de azt látni kell, hogyha nem tudnak nézőket fogadni, akkor egyre nehezebb anyagi helyzetbe fognak kerülni, és ha nem találnak erre megoldást, akkor át kell költözniük a nem messze található Riminibe. A mostani meccsen sem tudnak adni tiszteletjegyet adni a szponzoroknak, minden tikettet 50 eurós áron értékesítenek, ők maguk is megveszik a jegyüket, mert a klubnak szüksége van minden apró bevételre. 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus