Két-három olasz elsőosztályú klub önként menne a másodosztályba

Eközben Dino Meneghin, az olasz szövetség tiszteletbeli elnöke szerint sincs értelme folytatni az idei bajnokságot.

Európában az olasz kosárlabdát sújtotta legelőször a járvány, az itáliai klubokat ráadásul pénzügyileg is megviselte, hogy elestek a jegybevételektől, összességében ha eltörlik a szezont, akkor nagyjából 40 millió eurós veszteséget lesznek kénytelenek elkönyvelni. A La Gazzetta dello Sport szerint a klubok pénzügyi segítséget kértek, azonban ez egyelőre képlékeny, hogy az általános nehéz helyzetben mennyire lesz erre keret, így 2-3 klub már most jelezte, hogy ha nem játsszák le a hátralévő meccseket, akkor a következő szezonban nem fogják tudni összeszedni a Serie A-hoz szükséges költségvetésüket, és inkább alsóbb osztályba kérik a besorolásukat. A Dinamo Sassari nem fog ilyet kérni, de vezetőjük elmondta, hogy tavaly csak az olasz playoff 800 ezer eurós bevételt termelt a klubnak, összességében a tavalyi számok alapján nagyjából kétmillió eurós bevételtől eshetnek el idén. 

A sportminiszter egyébként bejelentette, hogy április végéig biztosan meghosszabbítják a tiltást minden sportesemény tekintetében, és annyit tett hozzá, hogy valószínűtlennek tartja, hogy az olasz focibajnokság elinduljon május hónapban. Korábban az olasz liga első embere azt mondta, hogy május 16. az utolsó ésszerű határidő, ha addig nem tudnak elindulni (és lehetőleg nem zárt kapuk mögött), akkor nincs értelme erőltetni. 

Eközben Dino Meneghin, az olasz kosárlabda történetének talán legnagyobb játékosa (12-szeres olasz bajnok, 6-szoros kupagyőztes, hétszeres BEK-győztes, Európa-bajnok és olimpiai ezüstérmes - a fia, Andrea Meneghin szintén Európa-bajnok), jelenleg az olasz kosárlabda-szövetség tiszteletbeli elnöke azt mondta egy televíziós interjúban, hogy le kell fújni az idei bajnokságot a játékosok, stábok és a szurkolók egészsége érdekében. A hetvenéves egykori centerklasszis szerint az élet sokkal fontosabb bármilyen sporteseménynél, és most mindenkinek meg kell adni az esélyt, hogy a saját életének a megóvására tudjon koncentrálni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus