Már csak a török bajnokság megy, de Ergin Ataman is ellenzi

Kedden felfüggesztették a brit bajnokságot és a VTB Ligát is, így már csak a török liga megy, de kérdéses meddig, miután az egyik legismertebb török edző is kifakadt. 

Európában már csak három bajnokság csapatai léptek pályára a hétvégén, kedden viszont a brit liga bejelentette, hogy felfüggesztik a küzdelmeket, miután Nagy-Britanniában is új szakaszába lépett a járvány. Az orosz és balti élcsapatokat tömörítő VTB Liga is bejelentette, hogy legalább április 10-éig felfüggeszti a versenysorozatot (ugyanakkor deklarálták, hogy a terveik szerint jelenleg az szerepel, hogy az eredeti formátumban kívánják majd befejezni a bajnokságot, amint a járványügyi helyzet ezt lehetővé teszi). . 

Így már csak a török liga aktív, pedig a hétvégi (zárt kapus) forduló előtt több ismert játékos, illetve a komplett Galatasaray jelezte, hogy ennek így nem sok értelme van. Ergin Ataman, a török bajnoki címvédő Anadolu Efes vezetőedzője felszólította a török ligát, hogy azonnal függesszék fel a bajnokságot a sportolók egészsége érdekében. Ataman hozzátette, hogy az Euroliga és a török bajnokság megnyerésére esélyes csapat edzőjeként (mindkét sorozatban első helyen áll az Efes) mondja azt, hogy a járványt minden eszközzel meg kell fékezni, és az emberi élet sokkal fontosabb, mint bármilyen bajnoki cím.

Ataman edzőként négyszer nyert bajnoki címet és török kupát, 2016-ban a EuroCupot, 2012-ben a FIBA EuroChallenge-et (a Besiktas edzőjeként éppen Debrecenben) hódította el, 2019-ben pedig az Efesszel döntőt játszott az Euroligában. Ataman egyébként a Bursaspor elleni meccset követő sajtótájékoztatót úgy fejezte be: „Forza Italia” – korábban Sienában és Bolognában is edzősködött. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus