Megtartották az EuroStep projekt első workshopját az európai nemzeti szövetségekkel

November 30. és december 2. között került rá sor.

Az EuroStep projekt november 30. és december 2. között a második workshopjával folytatódott, amelyet a Spanyol Kosárlabda Szövetség (FEB) madridi múzeumában tartottak. - olvasható a hunbasket.hu-n.
 
Összesen 30 különböző nemzeti szövetség képviselői, 41 sajtó- és médiaszakember vett részt a háromnapos előadássorozaton, amely a FIBA Digital Transformation Program részeként zajlott, és számos témát érintett.
 
Az EuroStep projektet az Európai Unió Erasmus + Sport programja finanszírozza. A FIBA Europe fő egyetemi partnere a kölni Német Sportegyetem, valamint a digitális kosárlabda szakértője, az NBN23.
 
További partnerek voltak Írország, Szlovénia, Spanyolország és Svédország nemzeti szövetségei, amelyek mindegyike esettanulmányokat mutatott be, valamint a FIBA Europe kommunikációs csapata, amely 2022-es férfi Európa-bajnokság digitális területen elért sikerét vázolta közelebbről.

Geoff Wilson, a FIBA külső tanácsadója számos interaktív foglalkozáson vezette végig a résztvevőket, mivel ő is részt vett az első workshopon, amelyet 2022 júliusában tartottak a klubok képviselői számára Európa-szerte. 
 
A FIBA Europe ügyvezető igazgatója, Kamil Novak is jelen volt, aki hangsúlyozta a projekt fontosságát, amely egyedülálló lehetőséget biztosít a nemzeti szövetségek közötti tudás- és ismeretmegosztásra.
 
A projekt az elkövetkező hónapokban webináriumok sorozatával folytatódik, majd 2023 júniusára tervezik a záró workshopot, amelyen mind a klubok, mind a nemzeti szövetségek sajtó- és médiaszakemberei részt vesznek.

 

Fotók, slide: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus