Nagy bajba került a Real Madrid a spanyol bajnokság rájátszásában

Miközben a Barcelona és Baskonia biztosan elődöntős és pihentethet, Campazzóéknak már nincs a saját kezükben a sorsuk…

Kedden beszámoltunk róla, hogy a Barcelona (többek között Hanga Ádámnak köszönhetően, aki 12 gólpasszával új egyéni csúcsot állított fel az ACB-ben) negyedik győzelmével első helyen jut be a spanyol bajnokság 12-es rájátszásának elődöntőjébe, és az is biztossá vált, hogy a Baskonia lesz a másik elődöntős az A-csoportból, miután megverték a közvetlen rivális Unicaja Malagát. A Barcának és a Baskoniának gyakorlatilag tétnélküli lesz az utolsó forduló, az eddig nagyobb terhelést kapott sztárok játékidejét nyugodtan csökkenthetik, akár ki is ültethetnek egy-két húzóembert. 

Szerdán rendezték a B-csoport negyedik fordulóját, ahol meglepetésre a címvédő Real Madrid 91-75-re kikapott a MoraBanc Andorrától, ezzel pedig alaposan összekuszálta a tabellát. Hiába verte meg korábban a Real a Valenciát és nyilatkozta azt a Real vezére, Facundo Campazzo, hogy az a meccs volt az igazi döntő, jelenleg nagyobb a sansz arra, hogy a Madridnak esélye sem lesz bejutni a valódi döntőbe. 

Az utolsó forduló előtt a Valencia vezeti a B-csoportot 3-1-es mérleggel, Mike Tobey-ék elképesztő hajrával, triplazáporral fordítottak a Burgos ellen, de még ők sem dőlhetnek hátra. Mögöttük ugyanis óriási a torlódás, négy csapat (Andorra, Real, Burgos, Gran Canaria) áll 2-2-es mérleggel.

A pénteki zárófordulóban a Valencia a Gran Canariával játszik, és a biztos továbbjutáshoz győzniük kell, mivel ha kikapnak, a Real pedig nyer, akkor a körbeverésekből, egymás elleni eredményekből nem jönnek ki jól. 

Márpedig a Realnak kötelező a győzelem a hatodik helyen álló Zaragoza ellen, de lehet, hogy ez sem lesz elég, ehhez ugyanis a Valenciának ki kellene kapnia.

Ez egyébként valamennyire benne van a pakliban, mert a Valencia ellenfelének, a Gran Canariának is van miért hajtani: ha győznek és papírforma szerint nyer a Real is, akkor a Real-Gran Canaria páros jut be az elődöntőbe minden más eredménytől függetlenül. 

Ha viszont a Valencia nyer, akkor a Real és a Gran Canaria minden más eredménytől függetlenül búcsúzik. Utóbbi esetben a Burgos-Andorra találkozó győztese lesz a másik továbbjutó. 

A meccsek sorrendje is izgalmas. 15:30-tól elsőként játszik a Burgos és az Andorra: itt eldől, melyik gárdának marad esélye. 18:30-tól másodikként játszik a Gran Canaria és a Valencia: itt eldől, hogy marad-e egyáltalán tétje a 21:30-kor kezdődő harmadik meccsnek, a Real-Zaragoza összecsapásnak…

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus