Perl Zoltánék szélesebb pályát tesztelnek az ACB felkészülési tornáján

A spanyol liga bejelentette, hogy egy felkészülési tornán szélesebb kosárpályát fognak tesztelni, hogy lássák, milyen befolyással bír a játékra.

Az ACB bejelentette, hogy a szeptember 2-4. között rendezendő Movistar előszezontornán, ahol az Obradoiro, Fuenlabrada, Malaga és Perl Zoltán új csapata, az Estudiantes szerepel majd, szélesebb kosárpályát tesztelnek. A cél, hogy lássák, milyen hatással bír ez a támadójáték alakulására, mivel eddig kevesebb helyet használhattak a játékosok a sarkoknál, így gyakori a labdaeladás, mert kilépnek a pályáról - a több hellyel elvileg megnehezítik majd a védelmek dolgát is, erre is kíváncsiak a gyakorlatban. 

A FIBA szabályai szerint a kosárlabdapálya szélessége kereken 15 méter (az NBA-ben 15.24 méter, azaz kereken 50 láb), ezt növelik még mindkét oldalvonal mellett fél-fél méterrel. 

A triplavonalat nem viszik majd kintebb, az a sarkoknál továbbra is 6.6 méteren lesz (az NBA-ben jelenleg a sarkoknál 6.7 méterre van a triplavonal), vagyis mindkét oldalon az eddigi 90 centiméter helyett 140 centiméternyi helyből gazdálkodhatnak a játékosok. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus