Több olasz csapat hazaküldte a légiósokat, meggyógyult a Cremona tulaja

Több olasz gárda hazaküldte légiósait, Vojvoda Dávid csapata egyelőre még kivár, eközben meggyógyult a veszélyeztetett korosztálynak számító Aldo Vanoli, a Cremona névadó-tulajdonosa.

Vojvoda Dávid klubja, a Reggio Emilia a tegnapi nap folyamán egy szűkszavú közleményben tudatta, hogy az eredetileg március 26-ig tartó edzéstilalmat április 3-ig kiterjesztették, egyébként pedig a játékosaik meghatározott egyéni edzéstervek szerint otthonukban tartják magukat formában. 

A Reggio Emilia azt is írta, hogy folyamatosan monitorozza a helyzetet, ám annak ellenére sem írták azt, hogy hazaküldik a légiósaikat, hogy ezt számos másik csapat már megtette, és nem csak a tengerentúli játékosok esetében. Az Olimpia Milano spanyol klasszisa, Sergio Rodriguez hazavezetett Spanyolországba (a repülési tilalom miatt ez 1500 kilométert jelentett), miután klubja minden játékosának engedélyezte, hogy hazatérhet, ha szeretne. A Virtus Románál szombaton távozott az utolsó légiós, az őszi világbajnokságon remeklő új-zélandi Corey Webster, a Trento és a Brescia amerikai légiósai szintén hazatértek klubjaik engedélyével. 

Eközben a Virtus Bolognánál azt vezették be, hogy edzhetnek a játékosok, de egyszerre csak két kosaras tartózkodhat a csarnokban: egy alkalmazott kinyitja nekik a bejáratot, az egyikük a pályán, a másikuk az edzőteremben végezhet munkát, külön öltözőket használhatnak, majd az edzés után a használt helyiségeket, labdákat, más sporteszközöket fertőtlenítik. A játékosok kaptak egy étterem-listát is, csak onnan rendelhetnek ételt. 

A végére pedig egy jó hír: a Vanoli Cremona tulajdonosa, a 72 éves üzletember, Aldo Vanoli elhagyhatta a kórházat, ahová koronavírusos tünetekkel került be pár nappal korábban. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus