Vb-percek: Senki nem győzhet örökké

Ausztrália legyőzte a Team USA-t. Kialakult az amerikaiak utazó kerete, csakúgy mint Iráné. A FIBA kiterjesztett valósággal kísérletezik a vb-n. A szerbek az olaszokat, a japánok a németeket verték felkészülési mérkőzésen, győzött Görögország és Franciaország is.

A tegnapi nap meglepetését Ausztrália szolgáltatta, Patty Millsék véget vetettek ugyanis a Team USA közel 13 éven át tartó, 78 mérkőzéses győzelmi sorozatának – a San Antonio Spurs hátvédje 30 pontot hintett, ebből 13-at a negyedik negyedben, oroszlánrészt vállalt tehát a 98-94-es sikerből. A 22 pontig jutó Kemba Walker úgy vélte, ez remek lecke volt számukra, ellenfelük jobban akarta a győzelmet, mint ők – Gregg Popovich szerint is keményebben kell játszaniuk, mert kikaptak, de senki sem győzhet örökké. Popovich az ausztrálokat is méltatta természetesen, szerinte remek csapatuk van, és beérett a hosszú együtt töltött idő gyümölcse - Patty Mills esetében pedig a "Pain in the ass" kifejezést használta.

Az amerikaiaknál a keret is kialakult időközben, megsérült Kyle Kuzma bokája, így gyakorlatilag eldőlt, mely 12 játékossal utazik Kínába a címvédő – részletek ezen a linken
Irán is megnevezte utazó keretét, Aaron Geramipoor, Hamed Haddadi, Mohammad Hassanzadeh, Hamed Hosseinzadeh, Mohamad Jamshidi, Samad Nikkhah Bahrami, Sajjad Mashayekhi, Rasoul Mozafarivanani, Meisam Mirzaei, Michael Rostampour, Behnam Yakhchali és Arman Zangeneh száll harcba a világbajnoki címért. 

A FIBA közben igyekszik az eddigi legjobb élményt nyújtani, ami a torna vizuális megjelenítését illeti -  kiterjesztett valósággal, bemikrofonozott játékvezetőkkel és egy közvetítés közbeni SuperFeed-del készül a nemzetközi szövetség médiarészlege a vb-re.

Sok felkészülési mérkőzést játszottak, fussuk át ezeket. Szerbia hetedik edzőmeccsét is megnyerte, Bogdan Bogdanovic 15 pontot szerzett az olaszok elleni 71-65-ös siker alkalmával. A taljánoknál visszatért Danilo Gallinari és Luigi Datome, de Marco Belinelli bizonyult a legeredményesebb játékosuknak 18 egységgel.
A törökök 72-64-re verték Puerto Ricót, a csehek 84-65-re Angolát, a brazilok pedig 90-84-re Kínát Leandro Barbosa 19-et szórt a dél-amerikaiaknál. Venezuela 81-74 arányban múlta felül Szenegált, a Fülöp-Szigetek pedig Andray Blatche 19 pontos, 18 lepattanós dupla-duplájával verte az ausztrál Adelaide 36ers gárdáját. Nyert Montenegó is Irán ellen, Nikola Vucevic 27 pontot vállalt a 89-77-es diadalból. Litvániának nem volt ellenfél Dél-Korea, 86-57-re győztek Valanciunasék, a görögök pedig hasonlóan simán, 92-65-re ütötték ki Jordániát. Franciaország 95-81-es sikert aratott Új-Zéland fölött, a japánok pedig meglepetésre elkapták a németeket – egy 9-0-s futással zárták a meccset, így sikerült 86-83-ra behúzniuk a meccset, persze kellett mindehhez Rui Hachimura 31 pontja is.   

 

  

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus