Vb-percek: Újabb játékos esett ki a Team USA-ból

Adrian Moerman, Dragan Milosavljevic és P.J. Tucker sem lesz ott a vb-n, Kostas Sloukas játéka kérdéses. Marco Belinellit motiválja, hogy  a FIBA csak a 11. helyre rangsorolta őket. Megvannak a torna játékvezetői, Nigéria pedig nem kap pénzt a szövetségtől. A Team USA legyőzte Spanyolországot. 

Már-már hagyományosnak mondható, de ismét egy sérüléssel kezdünk: a franciák 31 esztendős bedobója, Adrien Moerman achilles-fájdalmak miatt hagyja ki a világbajnokságot. A gallok kerete így 14 főt számlál jelenleg - Andrew AlbicyNicolas BatumNando De ColoEvan FournierRudy GobertLouis LabeyriePaul LacombeMathias LessortTimothe Luwawu-CabarrotAmath M’BayeFrank NtilikinaElie OkoboVincent Poirier és Axel Toupane vannak még a csapatban.
A szerbeknél is van egy maródi játékos, Dragan Milosavljevic bal térdében van gond a szalagokkal, így ő sem lesz ott a tornán.
A görögöknél Kostas Sloukas játéka vált kérdésessé, miután megsérült a vádlija az Olaszország elleni felkészülési mérkőzésen.
Az Egyesült Államokat újabb csapás érte, a Houston Rockets védőspecialistája, P.J. Tucker ugyanis egy bokasérülés miatt kénytelen lemondani a válogatottságot – egy edzésen fordult alá a bokája. 

FRISSÍTÉS: A Sacramento Kings irányítója, De'Aaron Fox is visszamondta a szereplést, így Kyle Lowry után újabb játékmestert veszített az együttes. Indokként ő is a népszerű "a következő szezonra való felkészülés jegyébent" sütötte el, de valószínűbb, hogy közölték vele, hogy nem számítanak rá a 12-es keretben, a spanyolok ellen is alig 6 percet kapott.  

 
Az olaszoknál is történt egy s más, Pietro Aradori szolgálataira nem számítanak a továbbiakban - a játékos már haza is utazott. Szintén az itáliaiakhoz kapcsolódik, hogy Marco Belinelli motivációként tekint arra, hogy a FIBA erősorrendjében csak a 11. helyre rangsorolta őket.

A nemzetközi szövetség kijelölte a vb-n dolgozó játékvezetőket is, ide kattintva tekinthető meg a hivatalos névsor.  
Tegnap már volt róla szó, hogy Venezuela és Elefántcsontpart játékosai sztrájkba kezdtek, ezúttal pedig Nigéria részéről szólalt meg Ekpe Udoh és Chimezie Metu – mindkét játékos Twitteren közölte, hogy a nigériai szövetség visszatart mindenféle kifizetést az együttes irányába, sem ételre, sem utazásra nem tud költeni a gárda. Udoh, a 2017-ben Euroligát nyerő magasember azt is hozzátette, hogy sajnos nincs meglepve a történtek miatt.

Térjünk át a felkészülési mérkőzésekre, hiszen akadt néhány. A legnagyobb figyelem természetesen a Team USA – Spanyolország összecsapásra hárult, itt végig vezetve győzött 90-81 arányban az amerikai csapat – Donovan Mitchell 13 ponttal zárt Gregg Popovich együttesében, a túloldalon pedig Marc Gasol vitte a prímet 19 egységgel, de Ricky Rubio is berámolt 16-ot. 

A görögök az olaszokat verték 83-63-ra, itt Giannis Antetokounmpo 18-at szórt, a franciák pedig 86-72-re gyűrték le BrazíliátArgentína 85-77 arányban bizonyult jobbnak MontenegrónálFinnország pedig jókora pofonba szaladt bele Litvánia ellen – 87-46-ra győztek a 18 pontos Jonas Valanciunas vezette litvánok. Ausztrália visszavágott Kanadának, 81-73-ra győzek Patty Millsék. A magyar válogatott mérkőzéséről tegnap már olvashattatok, ugyanezen a hamburgi tornán a csehek 96-86-ra verték a lengyeleket

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus