BL: A Zaragoza és a Dijon a rájátszásban is remekel

A Falco korábbi spanyol és francia ellenfele magabiztosan kezdte az egyenes kieséses szakaszt, a Bonn és a Besiktas viszont hátrányba kerültek. Csak a Burgos tudott idegenben nyerni.

 

Nyolcaddöntő, 1. mérkőzések

ERA Nymburk (cseh) – Teksüt Bandirma (török) 92-70

Iberostar Tenerife (spanyol) – Filou Oostende (belga) 85-75

Türk Telekom (török) – Besiktas Sompo Sigorta (török) 89-78

Hapoel Bank Yahav Jeruzsálem (izraeli) – Periszteri winmasters (görög) 91-78

Casademont Zaragoza (spanyol) – Lietkabelis (litván) 76-67

Dinamo Sassari (olasz) – San Pablo Burgos (spanyol) 81-84

JDA Dijon (francia) – Nyizsnyij Novgorod (orosz) 88-73

AEK Athén (görög) – Telekom Baskets Bonn (német) 92-85

A BL idei szezonjában az egyenes kieséses szakaszban már nem a pontkülönbség dönt az oda-visszavágók után, hanem az egyik fél második győzelméig tartanak a párharcok. A nyolc találkozón csak a Burgos tudta ellopni aktuális ellenfele, a Sassari pályaelőnyét, méghozzá teljesen megérdemelten, Vitor Benite (30/21 pont, 4 lepattanó) extrájával a meccs nagy részében előnyben játszva.

A Falco korábbi csoportellenfelei közül tehát a Zaragoza és a Dijon is nyert odahaza, a spanyolok a Lietkabelist, a gallok pedig David Holston (21/12 pont, 6 gólpassz, 3 labdaszerzés) vezérletével a Nyizsnyij Novgorodot nyomták le nagyobb probléma nélkül az 1-0-s vezetésért. A Bonn három negyeden át vezetett ugyan Athénban, ám a záró felvonás már Kendrick Ray (27/18 pont) és Keith Langford (20/6 pont) AEK-jáé volt. A Besiktas végig hátrányban játszva maradt alul honfitársaival, a Türk Telekommal szemben, ők T.J. Campbellel (27/18 pont, 8 gólpassz) nem tudtak mit kezdeni.

A szezon egyik legkellemesebb meglepetése, a Nymburk a Bandirma ellen is tovább folytatta remeklését, Vojtech Hrubanék (19/9 pont, 9 lepattanó) nagyon magabiztosan verték a Bandirmát. De a Tenerifének és a Hapoelnek sem kellett izgulnia, a Marcelinho Huertas (19/9 pont, 10 gólpassz, 6 lepattanó) – Giorgi Shermadini (25 pont, 5 lepattanó, 3 labdaszerzés) tandem fantasztikusan működött a spanyoloknál az Oostende ellen is, a jeruzsálemieknél pedig szépen eloszlottak a terhek Shelvin Mackék (15/6 pont, 5 gólpassz, 5 lepattanó) között a Periszterivel szemben.

A mérkőzések legszebb jelenetei:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus