BL: A Zaragoza nyerte a Falco csoportját

A szombathelyiek az ötödik helyen fejezték be európai kalandjukat, a továbbjutó csapatok a nyolcaddöntőkkel folytatják márciusban.

 

Alapszakasz, 14. forduló

A-csoport

BAXI Manresa (spanyol, 7-7) – Dinamo Sassari (olasz, 11-3) 61-64

SIG Strasbourg (francia, 4-10) – Türk Telekom (török, 11-3) 89-90

Polski Cukier Torun (lengyel, 2-12) – Filou Oostende (belga, 8-6) 70-75

UNET Holon (izraeli, 6-8) – Lietkabelis (litván, 7-7) 68-69

Az A-csoport egyetlen maradék továbbjutó helyéért az utolsó fordulóban a Manresa, Holon, Lietkabelis trió versengett, és végül a litvánok örülhettek, akiknek előzetesen a legkevesebb esélyük volt megszerezni azt. Hiszen a saját meccsük is kőkeménynek ígérkezett a Holon otthonában, és ez így is lett, ám egyetlen ponttal, az utolsó másodpercben tripladobás közben faultolt Paulius Valinskas három jó büntetőjével nyerni tudtak Izraelben. Ezen kívül azonban még a Sassari manresai sikere is kellett nekik, és a már tét nélkül játszó szárdok ki is kaparták nekik a gesztenyét a spanyolok otthonában, akiknek a sorsuk a saját kezükben volt, de nem tudtak élni a lehetőséggel. A csoportot egyébként a Strasbourgban Kyle Wiltjer (32/15 pont, 8 lepattanó) extrájával és szintén egy utolsó másodperces büntetővel diadalmaskodó Türk Telekom nyerte, és hogy a sor teljes legyen, a harmadik Oostende is győzni tudott idegenben, ők a Torunt múlták felül.

A mérkőzések legszebb jelenetei:

A csoport végeredménye:

 

B-csoport

Telenet Giants Antwerp (belga, 4-10) – Hapoel Bank Yahav Jeruzsálem (izraeli, 11-3) 73-88

San Pablo Burgos (spanyol, 8-6) – RASTA Vechta (német, 6-8) 87-71

AEK Athén (görög, 9-5) – Anwil Wloclawek (lengyel, 5-9) 83-72

Teksüt Bandirma (török, 8-6) – EB Pau-Lacq-Orthez (francia, 5-9) 81-66

A B-csoportban is egy kiadó hely volt már csupán, amiről a Burgos-Vechta ki-ki meccs volt hivatott dönteni. A spanyolok nem sok kétséget hagytak afelől, hogy ők fogják megszerezni azt, Earl Clark (21/12 pont, 12 lepattanó, 4 blokk) vezetésével magabiztosan verték a németeket és masíroztak a 16 közé. A csoportgyőztes Hapoel Antwerpent is bevette, az AEK sikere az Anwil ellen nem volt kérdéses, a Bandirma pedig a Paut oktatta, nem sok izgalom maradt itt a végére, mindenki maradt az addigi helyén.

A mérkőzések legszebb jelenetei:

A csoport végeredménye:

 

C-csoport

ERA Nymburk (cseh, 12-2) – Periszteri winmasters (görög, 8-6) 84-72

Brose Bamberg (német, 7-7) – Iberostar Tenerife (spanyol, 11-3) 98-96 h.u.

VEF Riga (lett, 1-13) – Nyizsnyij Novgorod (orosz, 9-5) 74-81

Gaziantep (török, 4-10) – Mornar Bar (montenegrói, 4-10) 86-79

A C-csoporban már mind a négy továbbjutó hely elkelt a múlt héten, de a tavaly még Final Fourt játszó, most viszont idejekorán kiesett Bamberg így is emelt fővel búcsúzott az idei szezontól, miután egy óriási meccsen, hosszabbításban, Christian Sengfelder (17/9 pont) triplájával legyőzték a csoport egyik éllovasát, a Tenerifét. Ezt a nyolcast így a parádés alapszakaszt futó Nymburk nyert meg, miután a szintén továbblépő Periszteri ellen sem hibáztak Deishuan Bookerék (25/12 pont). A görögök vereségével a harmadik a Rigában nyerő Nyizsnyij Novgorod lett, az oroszok sikeréhez egy nagy hajrá és Brandon Brown (24/9 pont, 11 gólpassz, 5 lepattanó) hatalmas extrája kellett. A Gaziantep-Mornar tét nélküli meccs végén a Sarunas Vasiliauskas (16/9 pont, 8 gólpassz, 6 lepattanó) által húzott hazaiak örülhettek.

A mérkőzések legszebb jelenetei:

A csoport végeredménye:

 

D-csoport

Neptunas Klaipeda (litván, 6-8) – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (6-8) 87-83

A mérkőzés összefoglalója EZEN A LINKEN olvasható!

JDA Dijon (francia, 9-5) – Besiktas Sompo Sigorta (török, 7-7) 88-47

Happy Casa Brindisi (olasz, 5-9) – Casademont Zaragoza (spanyol, 10-4) 91-93

PAOK (görög, 5-9) – Telekom Baskets Bonn (német, 8-6) 103-84

A Falco egy szoros meccsen kikapott ugyan a Neptunastól, ám így is közvetlenül a továbbjutó csapatok mögött, az ötödik helyen végeztek a sárga-feketék, akik igazán büszkék lehetnek erre az európai kalandjukra. A csoportban már csak a végső sorrend volt a kérdés az utolsó forduló előtt, az első helyre aztán a Zaragoza futott be, miután Dylan Ennis utolsó másodpercekben szerzett kosarával Brindisiben is győzni tudtak a spanyolok. Benzingék egyébként a negyedik negyedben ekkor vezettek először, az olaszok pedig nem tudtak szépen búcsúzni. Nem úgy, mint a PAOK, a görögök ugyanis Shannon Shorter (23/12 pont, 5/4 tripla) vezérletével jól játszva lehajrázták a Bonnt és végül magabiztos győzelmet arattak. A Dijon pedig óriási KO-t mért a harmadik negyedben mindössze 2 pontot szerző Besiktasra, így a gallok végeztek a második helyen a Zaragoza mögött, illetve a Bonn és a törökök előtt.

A mérkőzések legszebb jelenetei:

A csoport végeredménye:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus