BL: Féltávnál a csoportkör, a Falco továbbra is versenyben

A visszavágók előtt a többinél is szorosabb a vasiak csoportja, miután a Bonn-PAOK meccsen egy utolsó dobás, a Zaragoza és a Brindisi között pedig kétszeri hosszabbítás döntött, míg a Dijon Isztambulban is erőt demonstrált.

Alapszakasz, 7. forduló

A-csoport

Filou Oostende (belga, 3-4) – Polski Cukier Torun (lengyel, 1-6) 105-103  2x h.u.

Lietkabelis (litván, 3-4) – UNET Holon (izraeli, 3-4) 78-72

Dinamo Sassari (olasz, 5-2) – BAXI Manresa (spanyol, 5-2) 73-74

Türk Telekom (török, 5-2) – SIG Strasbourg (francia, 3-4) 75-83

Az A-csoportban egyetlen hazai győzelem született csupán a héten, ami után kialakulni látszanak az erőviszonyok az első kört követően, hiszen három csapat áll az élen 5-2-es mérleggel, őket pedig négy 3-4-es gárda követi, köztük még bármilyen végkimenetel elképzelhető a továbbiakban. A forduló rangadója nemcsak nevében, hanem az izgalmakat tekintve is a Sassari-Manresa derbi volt, ami Dwayne Evans (24 pont, 10 lepattanó) és Ryan Toolson (24/12 pont, 4 gólpassz, 3 labdaszerzés) különcsatáját is hozta egyben, a szoros összecsapás végén utóbbi örülhetett, csapata pedig utolérte a szárdokat. A Türk Telekom sem tudott meglépni tőlük azonban, mivel a Strasbourg meglepetésre végig vezetve, de annál inkább megérdemelten nyerni tudott Ankarában. A Lietkabelis-Holon ki-ki meccset a hajrában mutatott jobb teljesítményüknek köszönhetően a Zseljko Sakics (22/6 pont, 10 lepattanó) vezette litvánok húzták be. Hajszálon múlt ugyan, de nem botlott és tartja a lépést a többiekkel az Oostende, a belgák egy nagy meccsen, kétszeri hosszabbításban gyűrték le a Torunt, itt Braian Angola (33/3 pont, 4 lepattanó) és Shevon Thompson (16 pont, 17 lepattanó) hoztak parádés számokat a győztestől, a meccsnyerő zsákolás is az előbbi nevéhez fűződik.

A mérkőzések legszebb jelenetei:

A csoport állása:

 

B-csoport

RASTA Vechta (német, 4-3) – San Pablo Burgos (spanyol, 4-3) 87-93

EB Pau-Lacq-Orthez (francia, 2-5) – Teksüt Bandirma (török, 3-4) 76-96

Hapoel Bank Yahav Jeruzsálem (izraeli, 5-2) – Telenet Giants Antwerp (belga, 2-5) 94-72

Anwil Wloclawek (lengyel, 3-4) – AEK Athén (görög, 5-2) 77-79

A B-csoportban szép egyenletes sorrend alakult ki a visszavágók előtt, itt 1-1 győzelem választja csak el az első, harmadik, ötödik és hetedik helyezetteket, azaz még egyértelmű az átjárhatóság az egyes „kasztok” között. Ez a helyzet úgy jött létre, hogy az itt is egyedüli hazai győztes Hapoel Jeruzsálem illetve az AEK Athén visszatértek a siker útjára, az izraeliek a papírformának megfelelően simán verték az Antwerpen, míg a görögök megizzadtak ugyan a Ricky Ledo (25/12 pont, 10 lepattanó, 4 gólpassz, 3 labdaszerzés) által húzott Anwil otthonában, de végül Jonas Maciulis (16/6 pont, 6 lepattanó) zsákolásával nyerni tudtak. Nem úgy a Vechta, a németek ugyanis Jordan Davis (35/6 pont) extrája ellenére kikaptak a jól játszó Burgostól, akiknél Earl Clark (20 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz) és Vitor Benite (20/9 pont, 5 gólpassz) vitték a marsallbotot. Nemrég még úgy tűnt, hogy feltámadhat a Pau is, ám a gallok ismét sima vereséget szenvedtek, méghozzá odahaza a Jaime Smith (16/9 pont, 8 gólpassz, 3 labdaszerzés) által kiválóan irányított Bandirmától.

A mérkőzések legszebb jelenetei:

A csoport állása:

 

C-csoport

Periszteri winmasters (görög, 4-3) – ERA Nymburk (cseh, 5-2) 75-65

Iberostar Tenerife (spanyol, 7-0) – Brose Bamberg (német, 4-3) 82-64

Nyizsnyij Novgorod (orosz, 4-3) – VEF Riga (lett, 1-6) 80-78

Mornar Bar (montenegrói, 1-6) – Gaziantep (török, 2-5) 84-77

A C-csoportban viszont az előző két nyolcassal ellentétben csupa hazai sikerek születtek, hiszen tovább hasít a Tenerife, a mezőny egyedüli veretlen csapata a Bamberget is kipipálta, itt nem nagyon volt kérdés, hogy Giorgi Shermadiniék (19 pont, 5 lepattanó) fogják győztesen elhagyni a parkettet. Utánuk azonban nagy tumultus alakult ki a 2-5. helyeken, hiszen a Periszteri jó játékot nyújtva elkapta a Nymburkot, a Nyizsnyij Novgorod pedig a vártnál nehezebben ugyan, de jól hajrázva, Brandon Brown (22/3 pont) utolsó másodpercekben elsüllyesztett visszalépős kosarával lenyomta a Rigát (az oroszoknál még Darrlyn Willis (26/3 pont, 12 lepattanó) is extrát nyújtott). Nincs már nyeretlen csapata a mezőnynek, hiszen a Mornar is megszerezte első győzelmét, Jacob Pullenék (23/15 pont) a Gaziantepet szomorították.

A mérkőzések legszebb jelenetei:

A csoport állása:

 

D-csoport

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (3-4) – Neptunas Klaipeda (litván, 4-3) 97-73

A mérkőzés összefoglalója EZEN A LINKEN olvasható!

Besiktas Sompo Sigorta (török, 2-5) – JDA Dijon (francia, 5-2) 65-98

Telekom Baskets Bonn (német, 4-3) – PAOK (görög, 3-4) 83-85

Casademont Zaragoza (spanyol, 4-3) – Happy Casa Brindisi (olasz, 3-4) 96-93  2x h.u.

A Falco az újabb bravúros hazai sikere után továbbra is reális eséllyel pályázik még a továbbjutásra, hiszen féltávnál egyetlen győzelem választja el a második és a hetedik helyezettet ebben az elképesztően kiegyensúlyozott csoportban. A táblázat élén továbbra is a Dijon tanyázik, hiszen a gallok a Besiktas otthonából is nagyon magabiztos győzelemmel távoztak, Lamonte Ulmer (23/6 pont, 8 lepattanó, 7 labdaszerzés, 5 gólpassz) és David Holston (15/9 pont, 13 gólpassz) valami elképesztően nagyot játszottak. A Falcóhoz hasonlóan a PAOK sem hagyta leszakítani magát, az új erőre kapott, zsinórban harmadik sikerüket arató görögök Bonnból távoztak értékes két ponttal a zsebükben, köszönhetően Evangelosz Margaritisz (17/9 pont) végjátékban értékesített meccsnyerő dobásának. A Zaragoza és a Brindisi közül az előbbi jutott egyről a kettőre, vagyis a győzelmek számát tekintve háromról a négyre, méghozzá egy nem mindennapi mérkőzésen, kétszeri hosszabbítás után. A rendes játékidő végén az olaszok, az első extra játékrész finisében pedig a hispánok egalizáltak, hogy aztán az előlépő Dylan Ennis (21/9 pont, 4 lepattanó) eldöntse a győzelem sorsát. Vendégoldalon Tyler Stone (27/9 pont, 19 lepattanó, 5 gólpassz) brutális dupla-duplája mehetett a levesbe.

A mérkőzések legszebb jelenetei:

A csoport állása:

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus