BL: Megtáltosodott a Bonn és a PAOK a Falco csoportjában

McKinney-Jonesék Dijonban, a görögök pedig a Zaragoza ellen remekeltek. A Neptunas a Besiktast verte, így hármas holtverseny van az első és az utolsó helyeken is a D-csoportban.

Alapszakasz, 6. forduló

A-csoport

UNET Holon (izraeli, 3-3) – Dinamo Sassari (olasz, 5-1) 92-94

Polski Cukier Torun (lengyel, 1-5) – Türk Telekom (török, 5-1) 73-95

BAXI Manresa (spanyol, 4-2) – Filou Oostende (belga, 2-4) 85-58

SIG Strasbourg (francia, 2-4) – Lietkabelis (litván, 2-4) 63-66

Az A-csoportban az első kör végéhez közeledve kezdenek szépen körvonalazódni az erőviszonyok, hiszen a nyolcast vezető Sassari és Türk Telekom idegenben is nyertek, ahogy az őket közvetlenül követő Manresa is jelzésértékű sikert aratott. A szárdok szinte végig hátrányban játszottak, ám az utolsó percekben nagyot hajráztak a Holon otthonában és Curtis Jerrells (15/12 pont, 4 lepattanó) kulcsfontosságú triplájával, illetve Dyshawn Pierre (23/9 pont, 10 lepattanó) végig kiváló játékával nagyon értékes győzelemmel a zsebükben távoztak Izraelből. A Türk Telekom és a Manresa alig izzadtak meg a Torun illetve az Oostende ellen, a Strasbourg viszont meglepő vereséget szenvedett a Zseljko Sakics (21/9 pont, 7 lepattanó) vezette Lietkabelistől, így a gallok egy kicsit leszakadtak az éllovasoktól.

A mérkőzések legszebb jelenetei:

A csoport állása:

 

B-csoport

AEK Athén (görög, 4-2) – RASTA Vechta (német, 4-2) 75-79

Teksüt Bandirma (török, 2-4) – Anwil Wloclawek (lengyel, 3-3) 86-87

Telenet Giants Antwerp (belga, 2-4) – EB Pau-Lacq-Orthez (francia, 2-4) 74-69

San Pablo Burgos (spanyol, 3-3) – Hapoel Bank Yahav Jeruzsálem (izraeli, 4-2) 91-84

A múlt héten az első vereségét elszenvedő Hapoel Burgosban is kikapott, a Vitor Benite (26/18 pont, 9/6 tripla) és Jasiel Rivero (19/3 pont, 8 lepattanó) által húzott spanyolok végig vezetve arattak szép és fontos sikert. Az izraeliek mögött/mellett is zajlottak az események, hiszen a Vechta meglepő, ám a második félidő alapján annál megérdemeltebb sikert aratott Athénban, így a taktikusan játszó germánok utolérték Keith Langfordékat (19/9 pont, 6 gólpassz, 5 lepattanó) és a Hapoelt is az első helyen. A gyengén kezdő Anwil szépen összeszedte magát és a mezőny legjobbja, Tony Wroten (25/3 pont, 5 lepattanó) utolsó másodpercekben értékesített büntetőivel nyert Bandirmában, így immár legit továbbjutási esélyeik vannak a lengyeleknek is. A Pau feltámadásának viszont két győzelem után az Antwerpen vetetett véget Luka Rupnik (24/12 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz, 3 labdaszerzés) vezetésével, így igazán szoros az alsóház is, ahol még mindenki bizakodhat.

A mérkőzések legszebb jelenetei:

A csoport állása:

 

C-csoport

VEF Riga (lett, 1-5) – Iberostar Tenerife (spanyol, 6-0) 64-68

Gaziantep (török, 2-4) – Nyizsnyij Novgorod (orosz, 3-3) 79-76

ERA Nymburk (cseh, 5-1) – Mornar Bar (montenegrói, 0-6) 91-74

Brose Bamberg (német, 4-2) – Periszteri winmasters (görög, 3-3) 72-69

A C-csoport listavezetője és a mezőny egyetlen veretlen csapata, a Tenerife Rigában is hibátlan maradt, igaz ehhez óriási hajrá kellett a spanyolokhoz. A lettek ugyanis 18 ponttal is vezettek még a harmadik negyedben, a vendégek azonban 26-9-re nyerték meg az utolsó játékrészt, 11-0-s rohammal zárták és így megfordították a találkozót. A Nymburkban Vojtech Hruban (28/12 pont) parádézott, a csehek pedig simán hozták a kötelezőt a nyeretlen Mornarral szemben. A zsinórban negyedik meccsét megnyerő Bamberg be tudta húzni a Periszteri elleni rangadóját is, így ők léptek egyről a kettőre (pontosabban háromról a négyre a győzelmek számát tekintve). A Nyizsnyij Novgorod elszalasztott egy esélyt az élmezőnyben maradásra, a Gaziantep nagyot hajrázva, 13 pontos hátrányból felállva, a negyedik negyedet 29-15-re megnyerve, Jamarr Sanders meccsnyerő hármasával csente el a győzelmet az oroszoktól.

A mérkőzések legszebb jelenetei:

A csoport állása:

 

D-csoport

Happy Casa Brindisi (olasz, 3-3) – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (2-4) 98-92

A mérkőzés összefoglalója EZEN A LINKEN olvasható!

JDA Dijon (francia, 4-2) – Telekom Baskets Bonn (német, 4-2) 66-78

Neptunas Klaipeda (litván, 4-2) – Besiktas Sompo Sigorta (török, 2-4) 86-80

PAOK (görög, 2-4) – Casademont Zaragoza (spanyol, 3-3) 93-78

A Falco Brindisiben elszenvedett veresége mellett érdekesen alakult a többi mérkőzés a D-csoportban, hogy aztán ezek az eredmények jók vagy rosszak a vasiak számára, azt egyelőre nem tudni, az biztos, hogy továbbra is nagyon erős, kiegyensúlyozott ez a nyolcas. A Dijon múlt heti első vereségét most egy újabb követte, a franciák ezúttal a szombathelyi kiütéses vereségük után megtáltosodott Bonnal nem bírtak, Trey McKinney-Jones (14/3 pont, 4 lepattanó, 2 labdaszerzés) remekelt a germánoknál, csapata pedig megérdemelten nyert és utolérte a gallokat a tabella élén. Ugyanígy tett a Neptunas is, a litvánok a 24-5-re megnyert harmadik negyedükkel vitték dűlőre a dolgokat a Besiktas ellen. Az edzőváltás óta a PAOK-ot is mintha kicserélték volna, így nem is elsősorban a Zaragoza legyőzésének a ténye, hanem annak a mikéntje meglepő velük kapcsolatban. Adam Smith (31/18 pont) és JeQuan Lewis (19 pont, 7 gólpassz, 4 labdaszerzés) szenzációsan játszottak, a görögök pedig uralták a mérkőzést a kiváló erőkből álló hispánokkal szemben.

A mérkőzések legszebb jelenetei:

A csoport állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus