Euroliga: CSZKA-Pana és Fener-Efes derbik jönnek ma

A CSZKA Moszkva a Real elleni vereség után egy újabb rangadón javíthat, amin a Panathinaikosznak is lenne mit bizonyítania. A játéknap másik slágermeccse az isztambuli rangadó lesz, melyek mellett Baskonia-Valencia és Malaga-Bamberg találkozókat rendeznek még.

Alapszakasz, 3. forduló

CSZKA Moszkva (orosz, 1-1) – Panathinaikosz Superfoods (görög, 1-1) (19.00)

A forduló rangadóját ezúttal is a CSZKA Moszkva vívja, akik a Real Madrid után ezúttal egy újabb tradicionálisan nagy riválisukkal, a Panathinaikosszal néznek farkasszemet. Az oroszoknak sok köszönetük nem volt a múlt heti, spanyolországi túrájukban, ahol simán kikaptak a Realtól. A legnagyobb sztárok, így Nando De Colo és Sergio Rodriguez is betliztek azon a mérkőzésen, lényegében csak Will Clyburn teljesítménye az, ami eddig igazi pozitívum a CSZKA játékában. Az oroszok a Milano ellen is megszenvedtek a nyitó körben, így bár ők az esélyesebbek a mai fellépésükön is, ám az előzményekből kiindulva egy roppant szoros meccsre számítunk. A Pana szépen összeszedte magát a csúfos barcelonai kudarca után, a Bamberg ellen már Nick Calathes vezérletével igen magabiztosak voltak, de az igazán nagy teszt ez lesz számukra, ma derül ki, hogy mennyit fejlődtek két hét leforgása alatt.

Fenerbahce Dogus (török, 1-1) – Anadolu Efes (török, 0-2) (19.45)

Az idei egyetlen isztambuli derbire mindössze a harmadik fordulóig kellett várni, illetve a két csapat szurkolóinak még addig sem, hiszen a bajnokságban már találkozott bő egy héttel ezelőtt a két gárda. Akkor az Efes pályaválasztása mellett, Errick McCollum parádéjával (29/6 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz, 2 blokk) a kék-fehérek 84-80-ra legyőzték a Fenerbahcét. A címvédő tehát visszavágásra készül, a meglehetősen lassú szezonkezdet, azaz a malagai egypontos vereség és a milánói hosszabbításos siker után ráadásul egy kicsit nyugodtabb meccsre is vágyna Obradovics mester. Az Efes sem teheti ki az ablakba azt, amit az eddigi két Euroliga-meccsén láthattunk tőlük, hiszen két spanyol csapat, előbb a Real Madrid majd a Valencia is magabiztosan legyőzte őket. A városi derbi persze mindig más és nem számít mi történt korábban, csak a pillanatnyi forma fog dönteni ma este a Sinan Erdem Domeban.

Baskonia Vitoria Gasteiz (spanyol, 0-2) – Valencia Basket (spanyol, 1-1) (20.30)

Az első török ütközet mellett az első spanyol belharcra is sor kerül a héten, mikor a Baskonia a Valenciát látja vendégül. Nagyon nehéz tippelni ennek a mérkőzésnek a végkimenetelére, hiszen egyrészt a két csapat idén még nem találkozott egymással tétmeccsen, másrészt az erőviszonyok is meglehetősen kiegyenlítettek. E tekintetben alapesetben azért a Valencia felé billenne inkább a mérleg, főként Erick Green miatt, az eddig megállíthatatlan dobóhátvéd ezúttal is döntő faktor lehet. A spanyol bajnok ugyanakkor több sérüléssel is küzd, hiszen Fernando San Emeterio, Antoine Diot és Latavious Williams mellé kiesett legalább néhány hétre a kezdőként stabil 30 perceket átlagoló Joan Sastre is. A Baskonia ezen a sérüléshullámon már az előszezonban túl volt, és eddig tulajdonképpen azt kaptuk tőlük, amit vártunk, azaz az Olympiakosz és a Maccabi otthonában sem volt esélyük a győzelemre. Ezúttal hazai pályán azonban már villantaniuk kellene valamit, hogy komolyan lehessen venni őket a továbbiakban.

Unicaja Malaga (spanyol, 1-1) – Brose Bamberg (német, 0-2) (21.00)

Az eheti első fordulót a Malaga és a Bamberg ütközete zárja, amely minden bizonnyal nem az idei szezon leglátványosabb, legnagyobb érdeklődést kiváltó csatája lesz. A két gárda számára viszont remek alkalom, hogy begyűjtsön egy-egy győzelmet, melyből a németeknek még nincs egy sem. A Malaga az első körben már elkapta a címvédő Fenerbahcét, és pontosan az ilyen meccseken tudnák még értékesebbé tenni az ilyen nagy bravúrokat. A mérkőzésen inkább a Malaga győzelmére tippelnénk, de nincs kimondott favoritja ennek a találkozónak.

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!


Tegnapi eredmények (ezekről ITT olvashattok):

Himki Moszkva – Crvena Zvezda mts 85-78
Maccabi FOX Tel-Aviv – Olympiakosz 68-69
Real Madrid – AX Armani Exchange Milano 100-90
FC Barcelona Lassa – Zalgiris Kaunas 75-81
 

A bajnokság állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus