Euroliga: Idei utolsó meccsüket játsszák ma Hangáék

Az alapszakasz első körének utolsó fordulójában az új edzővel érkező Maccabi Tel-Aviv lesz a Baskonia ellenfele. A forduló meccsének azonban nem ez az összecsapás, hanem az Olympiakosz-Fenerbahce rangadó ígérkezik. A Real Madrid az Efesnél vizitál, a CSZKA Moszkva Milos Teodoszics szeretett klubjához látogat, a Milano pedig ma megszakíthatja pocsék sorozatát. Az ötből négy meccs élőben a DIGI Sporton is!

Alapszakasz, 15. forduló

Anadolu Efes (török, 7-7) – Real Madrid (spanyol, 9-5) (18.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Az alapszakasz „odavágóinak” utolsó fordulóját az Efes-Real Madrid mérkőzés nyitja, ami jó eséllyel látványos játékot, sok pontot hoz majd. A Real – négy másik csapattal együtt – holtversenyben a második helyen áll, ám így is javítani igyekeznek szereplésükön, hiszen a legutóbbi három idegenbeli meccsüket egyaránt elveszítették. Ebből kettőt, a Fenerbahce és a Darüssafaka ellenit ráadásul éppen Isztambulban, ahová ezúttal is szólítja őket a sorsolás. Az Efes egyébként is az egyik legstabilabb gárda, akik vezetik a török bajnokságot, az Euroligában szépen behúzzák a nyerhető meccseiket, ám túl sok bravúrgyőzelmet nem aratnak, az élmezőnyben helyet foglaló csapatok közül csak a Panathinaikoszt tudták eddig megverni. Pedig egy estleges mai sikerhez a hazai pálya előnye ellenére is bravúr kell tőlük, kíváncsian várjuk, hogy sikerülhet-e mindez Brownéknak.

Crvena Zvezda mts (szerb, 6-8) – CSZKA Moszkva (orosz, 12-2) (19.00, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

Az egyik tavalyi negyeddöntős párharc visszavágóját rendezik ma Belgrádban, mikor a Crvena Zvezda és a CSZKA Moszva találkozik egymással. Abból a pároscsatából a címvédő oroszok 3-0-s söpréssel jutottak ugyan tovább a Final Fourba, ám korántsem volt ilyen sima a csata, a Zvezdának ugyanis még Moszkvában is komoly győzelmi esélye volt. Dejan Radonjics és fiai tehát tudják a receptet, hogy hogyan lehet megszorítani a bombaerős sztárcsapatot, és azt is, hogy hogyan lehet legyőzni egy ilyen kaliberű gárdát, hiszen a legutóbbi fordulóban a Real Madridot verték meg nagyon okos, taktikus játékkal a szerbek. A meccs pikantériáját ezúttal is a köztudottan Zvezda-szimpatizáns Milos Teodoszics személye jelenti, aki annak ellenére is nagy szurkolója a klubnak, hogy sosem játszott a belgrádi piros-fehérek mezében. Nagyon jó hír a CSZKA Moszkva számára, hogy a hétvégi VTB Liga meccsen bő másfél hónap kihagyás után visszatért Nando De Colo, akinek a teljesítményén egyáltalán nem érződött a hosszú kihagyás. A Fenerbahce elleni vereség után az MVP segítségével térhet vissza a győzelem útjára a listavezető.

Olympiakosz (görög, 9-5) – Fenerbahce (török, 9-5) (20.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A karácsony előtti utolsó fordulóban a Fenerbahce a szezon egyik legjobb meccsén, hosszabbításban verte meg idegenben a CSZKA Moszkvát, ezzel jelezve a teljes mezőny felé, hogy néhány váratlan vereségük ellenére idén is az övék a mezőny egyik legjobb csapata. A tavalyi döntő visszavágója után egy újabb pokolian nehéz feladat vár a Fenerre, hiszen a szintén 9-5-tel álló Olympiakoszhoz kénytelenek látogatni az év lezárásaként. Ezen a mérkőzésen a kőkemény, fizikális csata egészen biztosan garantált, ahol majd minden egyes pontért meg kell majd küzdeniük a csapatoknak. A legutóbbi, CSZKA elleni nagy siker ellenére a Fenernek nagyon hiányzik Bogdan Bogdanovics játéka, aki két hónap kihagyás után ismét edzésbe állt, ám ezen a meccsen még biztosan nem fog pályára lépni. Ugyanez igaz a görögöknél Jorgosz Printeziszre is, akit már szeretett volna ezen a meccsen újra a keretében tudni Szferopulosz mester, ám egyelőre még kockázatos lenne bevetni a térdsérüléséből lábadozó klasszis erőcsatárt. Egy új igazolása is van ugyanakkor az Olympiakosznak Dominic Waters személyében, a Cantutól érkező, Daniel Hackett pótlására szerződtetett hátvéd nem ismeretlen a pireusziak előtt, hiszen a legutóbbi szezont Görögországban, az Arisznál töltötte.

EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 4-10) – Zalgiris Kaunas (litván, 5-9) (20.45)

„Most vagy soha!” Mondhatják a Zalgiris elleni meccs előtt a Milano szimpatizánsai, hiszen ha a litvánokat sem verik meg a divat fővárosában, akkor túl sok reményük már tényleg nem lehet erre a szezonra. A Milano a liga legrosszabb formában lévő csapata, az elmúlt hét meccsüket egyaránt elveszítették, ezeken 86 pontot kaptak átlagban, és egy kivételtől eltekintve esélyük sem volt győzelmet ünnepelni. Az olaszoknál a Zalgiris csak egy győzelemmel áll jobban ugyan, ám a két szereplés teljesen más megítélés alá esik, hiszen a kaunasiak a liga minden bizonnyal leggyengébb keretéből hoznak ki szép produktumokat, és ha ki is kapnak, akkor a Milanóval ellentétben azt vállalható módon teszik. És hogy a kivétel mennyire erősíti a szabályt, ez alól a megállapítás alól csak épp a legutóbbi meccsük lóg ki a sorból, mikor a Kazany ellen 11-30-ra bukták el az utolsó negyedet és 11 pontos előnyről kaptak ki.

Baskonia Vitoria Gasteiz (spanyol, 9-5) – Maccabi FOX Tel-Aviv (izraeli, 5-9) (21.00, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

Hanga Ádám és a Baskonia az idei év utolsó meccsén a több sebből vérző, ám problémáit szépen lassan rendező, felturbózott Maccabi Tel-Avivot látják vendégül. Az izraeliek nemrég hivatalosan is kinevezték – szezonbeli negyedik – vezetőedzőjüknek Ainars Bagatskist, aki a helyi trénerek után végre igazán jó húzásnak tűnik, és most debütálhat az Euroligában is a Maccabi kispadján. Szintén bemutatkozhat az izraelieknél a még nyáron igazolt, ám szinte azonnal súlyos térdsérülést szenvedett Quincy Miller is, aki a tavalyi szezon egyik felfedezettje és legüdébb színfoltja volt. Az ő játékára egyelőre nincs garancia, de a szezon során először ott lesz a társakkal az aktív, meccsre nevezett keretben.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A bajnokság állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus