Euroliga: Komoly moszkvai erőpróba vár ma Hangáékra

Kőkemény teszt előtt áll Hanga Ádám és a Barcelona, hiszen ma a listavezető sztárcsapathoz, a CSZKA Moszkvához látogatnak a katalánok. A játéknap másik két meccsén a Panától és a Realtól is elvárható a győzelem a Malaga illetve a Zvezda ellenében.

Alapszakasz, 10. forduló

CSZKA Moszkva (orosz, 7-2) – FC Barcelona Lassa (spanyol, 4-5) (18.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Az elmúlt két hazai meccsén, a Valencia és a Maccabi ellen fölényes győzelmeket arató Barcelona most nem éppen a legideálisabb helyszínre látogat győzelmei számának és önbizalmának növelése céljából, hiszen a listavezető CSZKA Moszkva lesz ezúttal Hangáék ellenfele. Az egyik, ha nem a legnagyobb erőpróba vár most tehát a katalánokra, akik azonban jól is kijöhetnek ebből a derbiből, hiszen ha sikerülne alaposan megszorítaniuk, vagy netán megverniük a listavezetőt, azzal elhitethetnék velünk és saját magukkal is, hogy olyan szintre érnek lassan, amelyre a keretük egyébként predesztinálja is őket. Az egyre javuló védekezés, és a csapatszinten meccsenként kiosztott több mint 22 gólpassz (ezzel ligaelső a Barca) is mutatja, hogy egyre jobban összeállnak talán Hangáék, akiknek ott egy friss példa, hogy hogyan lehet legyőzni saját otthonában a CSZKA-t. Az biztos, hogy nagyon nehezen és a kiváló csapatjáték mellett több extra egyéni teljesítménnyel, ahogy azt a Fener is tette két hete. Ennek a nagy múltú párharcnak az újabb fejezetében tehát sokkal inkább a CSZKA az esélyes, ám sokat várunk a Barcától is, hamarosan meglátjuk, hogy fel tudnak-e nőni ezekhez az elvárásokhoz a sokszor kiszámíthatatlan gránátvörös-kékek.

Panathinaikosz Superfoods (görög, 6-3) – Unicaja Malaga (spanyol, 3-6) (20.00)

A sorozatban ötödik győzelmére készülő Panathinaikosz a Malagát fogadja, azaz a papírforma szerint el is kellene érniük ezt a rövidtávú céljukat Calatheséknek. Az elmúlt négy meccsén nagyobb akadályokat is leküzdött ugyanis a Pana, elsősorban az ősi rivális Olympiakosz és múlt héten a Real Madrid skalpjai tekinthetők nagy fegyverténynek, de a Himki kiütése és az Efes idegenbeli legyőzése is férfias tett volt a Zöldektől. A Malaga ezzel szemben ugyan különböző forgatókönyvek szerint, de legutóbbi három meccsét egyaránt elveszítette. A liga egyik legrosszabb támadóegysége (71 pont/meccs) azért egyáltalán nem teljesített rosszul legutóbb a CSZKA ellen (80-89), a játék képe és a 80 dobott pontjuk is abszolút pozitív volt, félvállról tehát semmiképpen sem veheti a meccset a Pana, ám így vagy úgy, de egy vendéggyőzelem hatalmas meglepetés lenne. 

Real Madrid (spanyol, 5-4) – Crvena Zvezda mts (szerb, 2-7) (21.00)

A forduló többi meccsét is tekintve a leginkább „országos 1-esnek” tekinthető találkozó a Real Madrid-Crvena Zvezda ütközet lesz, még akkor is, ha a spanyolok csak egy hajszállal teljesítettek jobban az elmúlt hetekben, mint a szerbek. A Zvezda ugyanis a legutóbbi öt meccsét egyaránt elveszítette, míg a Real ugyanennyi fellépéséből mindössze egyet nyert meg. Finoman fogalmazva sem túl rózsás a helyzet tehát egyik oldalon sem, a belgrádiaknak egyértelműen sok ez az erőltetett menet, és a rengeteg sérülés miatt lassan a blancókra is igaz lesz ugyanez. A lehető legjobbkor jött tehát mindkét fél számára a hétvégi válogatott szünet, az elmúlt egy hetet regenerálódással és felkészüléssel tölthették a csapatot, amire idén kvázi még nem volt példa egyiküknél sem (ahogy a többi Euroliga-csapatnál sem). Kérdés tehát, hogy melyikük tudta jobban kihasználni ezt az extra időt, de a Realnak egyszerűen nincs más választása, mint hogy nyerjen, egy esetleges újabb vereség már megmagyarázhatatlan lenne az esetükben.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A forduló tegnapi eredményei (ezekről ITT olvashattok):
Himki Moszkva – Brose Bamberg 82-73
Anadolu Efes – AX Armani Exchange Milano 73-68
Maccabi FOX Tel-Aviv – Zalgiris Kaunas 81-74
Valencia Basket – Olympiakosz 64-72
Baskonia Vitoria Gasteiz – Fenerbahce Dogus 69-83

 

A bajnokság állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus