Euroliga: Ma befejezné a Real és a CSZKA is

A Fener és a Zalgiris tegnapi Final Fourba jutása után ma a Real Madrid és a CSZKA Moszkva is lezárná a párharcát, míg a Pana és Himki a mindent eldöntő ötödik meccs kiharcolásáért lép parkettre ellenük.

Negyeddöntő, 4. mérkőzések

Himki Moszkva (orosz, 8.) – CSZKA Moszkva (orosz, 1.) (19.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-1 a CSZKA Moszkva javára

A Himki Moszkva szerdán története első playoff-győzelmét aratta (ami nem meglepő, mivel idén először jutottak be a rájátszásba), így szépítettek a CSZKA ellen, ma pedig már az egyenlítés reményében lépnek pályára városi riválisuk ellen. Méghozzá most sem esélytelenül, eddig így vagy úgy, de mindhárom találkozón volt reális sanszuk a győzelemre, és harmadszorra már ténylegesen összejött nekik a megérdemelt siker. Evés közben jön meg az étvágy alapon ma tehát ismét nyerni akar a Himki, akiknek az újabb győzelemhez pontosan ugyanazt kell tenniük, mint két nappal korábban. Azaz mindenekelőtt ugyanolyan keményen védekezni, hiszen igaz, hogy nem volt jó napja támadásban a CSZKA-nak, de 73 ponton tartani őket akkor sem mindennapi bravúr. Shvedtől és/vagy a nagyon stabilan teljesítő Gilltől, illetve az első meccsen Vjalcevtől pedig folyamatosan érkeznek az extra produkciók, amiből ha ma is lesz legalább kettő, akkor ismét megverhetik az Itudisz-csapatot. A párharcot lezárni igyekvő CSZKA részéről a siker receptje az lehet, ha ismét 85 pont körülre tornázzák magukat támadásban. Ehhez pedig több kiegészítő embertől is előlépés szükségeltetik, hiszen hiába játszott kiválóan és termelt összesen 57 pontot a 73-ból a Higgins, Rodriguez, Hunter trió, a többiek nagyon indiszponáltak voltak, és most először fordult velük elő, hogy nem tudták pótolni a sérült De Colo pontjait.

 

Real Madrid (spanyol, 5.) – Panathinaikosz Superfoods (görög, 4.) (21.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-1 a Real Madrid javára

A Real Madrid és a Panathinaikosz párharca jó úton halad afelé, hogy bevonuljon a klasszikus rájátszás-sorozatok közé, a két sztárcsapat eddigi három mérkőzésnek ugyanis egyaránt külön sztorija van, és garantáltan lesznek még érdekességek a jövőben is. Az első találkozót tehát fölényesen, a madridiakat alaposan meglepve nyerte a Pana, majd a Real változtatni tudott és elsősorban mentálisan felnőtt a görögökhöz, így nem maradt el az egyenlítés. A kulcsfontosságú harmadik találkozón aztán jobban játszottak a spanyolok, a Pana azonban nem hagyta leszakítani magát, így kiharcolták a szoros végjátékot. A győztes aztán mégis a Real lett végül, köszönhetően a több bravúros, elsősorban Carroll és a visszatérő Llull nevéhez köthető klasszis megoldásuknak, ami az ellenfelük fölé emelte őket az utolsó percben. Ezen kívül a madridiak sikerének másik kulcsa ismét az volt, hogy hiába próbált meg minden eszközt bevetni a Pana, ők most sem hagyták kizökkenteni magukat, kellően agresszívek voltak, és a saját játékukra koncentráltak. Ezek után a két csapat már aligha tud újat mutatni a másiknak, a 110%-os erőbedobással garantáltan nem lesz probléma egyik oldalon sem, így a sztárok pillanatnyi formája és a kritikus szituációk kezelése dönthetnek ma is arról, hogy véget ér-e a széria, vagy pedig megnézhetjük még egyszer egymás ellen a két nagyágyút.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A forduló tegnapi eredményei (ezekről ITT olvashattok):
Zalgiris Kaunas – Olympiakosz 101-91
Kirolbet Baskonia Vitoria Gasteiz - Fenerbahce Dogus 83-92

A rájátszás alakulása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus