Euroliga: Ma visszavághat a Pana a Fenernek

A tavalyi emlékezetes negyeddöntős kudarca után a Panathinaikosz ismét vendégül látja a címvédő Fenerbahcét, a CSZKA az Efesnél vizitál, a Bamberg az immár Prigioni nélküli Baskoniát látja vendégül, a Valencia pedig a tavalyi Eurocup-döntős vereségéért vághat vissza a Malagának.

Alapszakasz, 4. forduló

Anadolu Efes (török, 0-3) – CSZKA Moszkva (orosz, 2-1) (18.45, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A sérülésektől is sújtott Efesnek eddig nem volt még csak esélye sem egy győzelemre az eddig lejátszott meccsein, a Real Madrid, a Valencia és a Fenerbahce is gond nélkül intézte el a törököket. Ezek után most egy újabb nagyágyúval, a CSZKA Moszkvával kell megmérkőznie a Perasovic-csapatnak, nagy meglepetés lenne, ha épp az orosz sztárgárdát kapnák el ma este. Az Efes ma is a hiányzói nélkül lép pályára (Brown, Ledo), és több mint kétséges, hogy két nappal a Fener elleni pofon után mennyire tudnak így frissek maradni, igaz utazniuk nekik legalább nem kellett. A CSZKA-ban a frissességgel Nando De Colónak biztosan nem lesz gondja, hiszen tízpercnyi játék után kiállították a tavalyelőtti MVP-t a Panathinaikosz ellen szerdán. Azon a meccsen Sergio Rodriguez nyújtott extrát, úgy néz ki ő is szépen lassan formába lendül a kezdeti nehézségek után.

Brose Bamberg (német, 1-2) – Baskonia Vitoria Gasteiz (spanyol, 0-3) (20.00)

Ahogy Andrea Trinchieri, a Bamberg mestere fogalmazott csapata szerdai, malagai győzelme után, a Bamberg is elkezdte végre a szezont, miután az első két meccsén gyengébb játékkal vereséget szenvedett a német bajnok. Az Unicaja után most újra egy spanyol csapat, a Baskonia ellen gyűjthet be újabb győzelmet a Bamberg, és erre jó esélyük is mutatkozik Hickmanéknek. A baszkok ugyanis ezer sebből véreznek, és ha ez nem lenne elég, a Valencia elleni sima hazai vereség után Pablo Prigioni beadta a lemondását, amit játékosainak kérése ellenére sem vont vissza. A Baskonia tehát győzelem és vezetőedző nélkül utazik Németországban, ahol nem sok esélyt látunk a győzelmükre, ehhez 180 fokos fordulatra lenne szükség tőlük. A mai nap legfrissebb hírei egyébként pont e két csapathoz köthetők, miszerint a Bamberg megerősítette keretét az NBA-ből ismert Dorell Wrighttal, a Baskonia pedig megtalálta vezetőedzőjét a Valenciával tavaly spanyol bajnoki címet ünneplő Pedro Mertinez személyében.

Panathinaikosz Superfoods (görög, 1-2) – Fenerbahce Dogus (török, 2-1) (20.30, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

A forduló rangadóját a Panathinaikosz és a Fenerbahce játssza egymással, ami a szokásos görög-török presztízscsaták és Zseljko Obradovics személye mellett a tavalyi rájátszás miatt is pikánsnak ígérkezik. A Fener ugyanis akkor nemes egyszerűséggel átrohant a pályaelőnyből kezdő athéniakon, 3-0-lal kisöpörték őket, majd meg sem álltak a végső győzelemig, a Pana játékosai pedig buszozhattak vissza Görögországba. A Zöldeknek tehát van miért visszavágniuk, ráadásul idén sem teljesítenek úgy, ahogy elvárható lenne tőlük, hiszen a Barcelona és a CSZKA otthonában is nagyon simán kikaptak. A Fener gépezete is eléggé döcög egyelőre a sok nyári változtatás miatt, de náluk azért látszanak pozitív jelek, bár még sok munka vár rájuk, ha meg akarják védeni címüket. A mai meccsen sem tudjuk, hogy mire számítsunk igazán a csapatoktól, a hazai pálya mindenesetre a Pana mellett szól, de várhatóan egy kiélezett, szoros összecsapást láthatunk majd.

Valencia Basket (spanyol, 2-1) – Unicaja Malaga (spanyol, 1-2) (21.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Az eheti dupla fordulót a Valencia-Malaga spanyol derbi zárja le. A két csapat tavaly még a Eurocup döntőjében csapott össze egymással, azt a párharcot hátrányból fordítva a Malaga nyerte meg 2-1-re, de utána a Valencia is bőven vigasztalódhatott a spanyol bajnokság megnyerésével, így most mindketten itt lehetnek az elit mezőnyben. A Valencia nemcsak, hogy itt van, hanem eddig igen szépen is szerepel, a Williams, Sastre, San Emeterio sor hiánya sem látszik meg rajtuk, és igen magas szintű, egységes csapatjátékkal vitézkednek, Erick Green személyében pedig van egy igazi vezére is a sok szürke eminenciásnak. A narancssárgák egy másik spanyol csapatot, a Baskoniát már kipipálták a héten, és most ugyanerre készülnek a Malaga ellen is. Az andalúzok viszont kikaptak szerdán a Bambergtől, mindezek tükrében most jóval inkább a Valencia tűnik a meccs esélyesének.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

Tegnapi eredmények (ezekről ITT olvashattok):
Crvena Zvezda mts – Maccabi FOX Tel-Aviv 87-84
Zalgiris Kaunas – Real Madrid 66-87
Olympiakosz – Himki Moszkva 92-75
AX Armani Exchange Milano – FC Barcelona Lassa 78-74

 

A bajnokság állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus