Euroliga: Nehéz, de megoldható feladat előtt Hangáék

Az alapszakasz utolsó dupla fordulójának nyitányán a mindenki számára kemény, de korántsem bevehetetlen bambergi Brose Arenában lépnek ma pályára Hangáék, ahol igazán értékessé tehetik a múlt heti bravúrjukat. Így tenne a Pana és a Fener is a Milanóval, illetve a Maccabival szemben, a Zalgirisre pedig az év meccse vár az Efes ellen a két rájátszásért harcoló csapat csatáján.

Alapszakasz, 27. forduló

Fenerbahce (török, 17-9) – Maccabi FOX Tel-Aviv (izraeli, 9-17) (18.45, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A múlt heti, Bambergben aratott értékes győzelme után a Fenerbahce ezúttal a Maccabit fogadja, és ezt az akadályt is mindenképpen sikerrel kellene venniük a törököknek. Ha Obradovicsék igazolják a papírformát, úgy továbbra is kétmeccses előnyben lesznek üldözőik előtt, és igen jó eséllyel pályaelőnyből kezdhetik majd meg a rájátszást. Ezt a győzelmet viszont Bogdan Bogdanovics nélkül kell behúznia a Fenernek, a szerb kulcsember ugyanis az előző fordulóban bokasérülést szenvedett, és bár a szalagszakadást elkerülte, de jó eséllyel már csak a playoffban élvezhetjük legközelebb a játékát. Ami a Maccabit illeti, az Efes otthonában kikaptak ugyan legutóbb az izraeliek, ám nagy erőbedobásra késztették a másik kiváló isztambuli csapatot, és már csak ezért is alaposan oda kell figyelnie a Fenernek a forduló nyitómeccsén.

Zalgiris Kaunas (litván, 12-14) – Anadolu Efes (török, 14-12) (19.00, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

Óriási meccsre van kilátás a Zalgiris-Efes találkozón, a hazaiaknak és az egyébként is mindig kosárlázban égő litván szurkolóknak az év eddigi legfontosabb meccse lesz a mai. Este 9 óra körül ugyanis eldől, hogy a kilencedik meccsén hetedik győzelmére készülő, nagy formában lévp Zalgiris továbbra is részese lesz-e a playoffért zajló küzdelemnek, vagy esetleg kiszállnak ebből a csatából. A kaunasiak számára egyébként is dupla vagy semmi a tét, hiszen Isztambulban már bravúros győzelmet arattak Honeycutték felett, így ha újra megvernék őket, akkor az egymás elleni eredmény is nekik kedvezne, azaz mindössze egymeccsnyi távolságba kerülnének az alapszakasz kezdetén még szinte elképzelhetetlennek tartott rájátszás-szerepléstől. Azonban nemcsak a Zalgirisnek, hanem az Efesnek is hatalmas a tét, hiszen a hátralévő három meccsük talán még ennél is nehezebb lesz (Fener, Olympiakosz, Real), melyekből megjósolhatatlan, hogy hogyan jönnek majd ki.

Brose Baskets Bamberg (német, 9-17) – Baskonia Vitoria Gasteiz (spanyol, 15-11) (20.00, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

A címvédő CSZKA Moszkva pénteki bravúros legyőzésével hatalmas lépést tett a rájátszásba jutás, és akár az ötödik hely megszerzése felé is a Baskonia. Ezen az úton haladhat tovább a Bamberg otthonában Hanga Ádám és csapata, ehhez azonban egy komoly erőpróbát kell sikerrel megvívniuk a baszkoknak. A liga egyik legszimpatikusabb csapataként a németek eddig az összes ellenfelüknek komoly fejtörést okoztak hazai pályán, ám sokszor a szerencsével is hadilábon álltak, így több nyerhető meccsüknek is vereség lett a vége. Az élcsapatok közül azonban a Real, a CSZKA, a Fener és a Pana is kivétel nélkül csak 1-2 ponttal bizonyult jobbnak náluk, az Olympiakoszt és az Efest pedig el is kapták a germánok. Nagyon oda kell figyelniük tehát Hangáéknak, ha nyomást helyeznek vendéglátóikra és a végjátékban kellően koncentráltak tudnak maradni, akkor ők is győztesen távozhatnak a Brose Arenából.

Panathinaikosz Superfoods (görög, 15-11) – EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 7-19) (20.15)

A Milano legyőzésével igazán értékessé teheti a Panathinaikosz a Real Madrid ellen aratott, nagy szívvel kiharcolt sikerét. Mint tudjuk azonban a kötelező győzelmek mindig nehezek, pedig nincs mese, ezt a meccset mindenképp be kell húznia a Panának a csütörtöki, nagy téttel bíró rangadójuk előtt, amit Vitoriában játszanak majd Hangáék ellen. Ahhoz a nagy derbihez „felhozó ellenfélnek” tökéletesnek tűnik a görögök számára a Milano, több mint kétséges, hogy az egyébként sem a védekezésükről híres olaszok a foghíjas keretükkel meg tudják-e szorítani egyáltalán a jó passzban lévő Panát.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A bajnokság állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus