Euroliga: Sergio Llull ma elkezdheti a szezont

Az 1-1-ről folytatódó Pana-Real csata harmadik meccsén nyolc hónap után visszatérhet a tavalyi MVP, ami még érdekesebbé teszi ezt a kiváló párharcot. A CSZKA igyekszik lezárni a Himki elleni szériáját, és első csapatként biztosítani helyét a Final Fourban.

Negyeddöntő, 3. mérkőzések

Real Madrid (spanyol, 5.) – Panathinaikosz Superfoods (görög, 4.) (18.45, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-1

Rendkívül érdekesen alakul eddig a Panathinaikosz és a Real Madrid párharca, talán még az előzetesen sem kicsi elvárásainkat is felülmúlták az eddig történtek. Fordulatokban ugyanis nem volt hiány, az extrán motivált és felkészített Pana az első meccsen valósággal nekiesett és apró darabokra szedte a Realt, majd a nem éppen a keménységéről híres madridiak is felvették a kesztyűt és elképesztő mélységből felállva el tudták hozni a második mérkőzést, így immár a pályaelőny birtokában utazhattak vissza a spanyol fővárosba. Érdekes volt látni, hogy Rudy Fernandez vezérletével mekkorát fejlődött a Real mentalitása, a blancók nem maradtak adósaik a főleg Luka Doncic ellen néha már a durvaság határát súroló riválisukkal szemben. Doncicot egyébként ezzel amennyire lehet kivették eddig a játékból Antetokounmpóék, Reyestől és Carrolltól pedig aligha elvárható, hogy jócskán 35 felett a folytatásban is stabilan hozzák azt az extrát, ami a második meccsen a győzelmet eredményezte számukra Athénban. A Real sem ülhet tehát nyugodtan a babérjain, a momentum átkerült ugyan az ő oldalukra, de nekik is kell még valamilyen váratlant húzniuk, hogy megfékezzék a Calathes és James által húzott, a győzelem érdekében garantáltan mindent bevető Panát. Ebben lehet a madridiak segítségére Sergio Llull, a tavalyi MVP ugyanis egy súlyos térdsérülés és nyolc hónap kihagyás után ha minden igaz elkezdheti ma a szezont. Megváltást persze nem kell még várni a spanyol klasszistól, de 15-20 percre leveheti a terhet a folyamatosan „terrorizált” Doncicról, aki meglehetősen magára maradt Campazzo sérülése után irányítóposzton, Chasson Randle ugyanis tartósan biztosan nem üti meg azt a szintet, amivel a Pana fölé lehet kerekedni.

 

Himki Moszkva (orosz, 8.) – CSZKA Moszkva (orosz, 1.) (19.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-0 a CSZKA Moszkva javára

Néhány kilométerrel arrébb költözik a CSZKA-Himki moszkvai párharc is, amit az esélyesebb CSZKA 2-0-s vezetéséről várnak a felék, és ahol a vendégek azért küzdenek, hogy mielőbb pontot tegyenek az újabb Final Fourba jutás végére, a hazaiak pedig épp ellenkezőleg, addig nyújtanák a szériát, ameddig csak lehet. A CSZKA vezetése egyébként minden, csak nem fáklyás menet eddig, két nagyon szoros meccset tudott behúzni az alapszakasz-győztes, akik „természetesen” a kritikus szituációkban most is kaptak egy kis hátszelet, de ugyanakkor Hines és De Colo hiányát is át tudták hidalni, reagálni tudtak a kialakult helyzetre, amiért mindenképpen nagy elismerés jár nekik. Sergio Rodriguez most bizonyítja, hogy mennyire jó döntés volt Milos Teodoszics helyére őt leigazolni a nyáron, hiszen a szezon során eddig nem volt szükség tőle kiemelkedő produkcióra, most viszont abszolút bizonyítja klasszisát és a hátára vette csapatát, 24 pontot valamint 7,5 gólpasszt átlagolva eddig kimagaslóan a párharc legjobb játékosa. A túloldalon Alexej Shvedtől is kellenének ezek a számok, az elsőszámú orosz játékos ugyanis megragadt 12 pontnál a második meccsen, ilyen keveset ebben a szezonban még nem dobott az alapszakasz pontkirálya. Tőle mindenképpen jelentősen több kell tehát a Himki szépítéséhez, az eddig tarthatatlannak bizonyuló Anthony Gill ugyanis garantáltan édeskevés lesz egyedüli kimagasló teljesítménnyel.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A forduló tegnapi eredményei (ezekről ITT olvashattok):
Zalgiris Kaunas - Olympiakosz 80-60
Kirolbet Baskonia Vitoria Gasteiz - Fenerbahce Dogus 88-83

A rájátszás alakulása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus