Euroliga: Tony Crocker a Real Madridot is megszórta

Egylabdás rangadót húzott be a Vesely nélküli Fener az Olympiakosz otthonában – a Buducsnoszt Euroliga-rekorddal szerezte meg első győzelmét – a jól kezdő Milano is megszórta magát Isztambulban – a Real megszenvedett a Shved nélküli Himkivel

Alapszakasz, 7. forduló

Darüssafaka Tekfen (török, 1-6) – AX Armani Exchange Olimpia Milano (olasz, 5-2) 92-98

A Milano klubrekordot jelentő 18 triplát berámolva vezetett végig magabiztosan a Darüssafaka otthonában, és idei harmadik idegenbeli meccsét is megnyerte, amivel rég nem látott jó kezdést produkálnak az olaszok. A jól küzdő törökök egyetlen egyszer, 69-68-nál vették át a vezetést a 40 perc során, ám erre az Olimpia rögtön egy 15-2-es rohanással válaszolt. Nagyon elkapták a fonalat távolról a Milano ászai, a Mike James, Vladimir Micov, Nemanja Nedovics, Dairis Bertans kvartett mindegyik tagja legalább négy triplát elsüllyesztett, tették mindezt legalább 50%-os pontossággal.

A Darüssafaka legjobb dobói: Eric 16, McCallum 13, Kidd 11, Diebler 11/9, Peiners 10/3
A Milano legjobb dobói: James 21/12, Micov 20/12, Nedovics 17/15, Bertans 12/12, Gudaitis 10

A mérkőzés legszebb jelenetei:

 

Buducsnoszt VOLI (montenegrói, 1-6) – KIROLBET Baskonia Vitoria Gasteiz (spanyol, 2-5) 99-84

A Buducsnoszt még a Milanónál is nagyobb tűzijátékot rendezett, aminek a vége az lett, hogy a montenegróiak megdöntötték az Euroliga-rekordot a 21 értékesített triplájukkal, illetve végre megszerezték az első győzelmüket. A szenvedő alany a Baskonia volt, az idei Final Four házigazdái a legutóbbi hat meccsükből ötöt elveszítettek, aligha ilyen rajtról álmodtak. A bátran kezdő hazaiak már az elején jó dobóformát mutattak, félidőben 49-38-ra vezettek, majd akkor sem estek össze, mikor a Baskonia erősen jött ki a folytatásra, 50-44 után öt kísérletből újabb négy trojkát a helyére küldtek és ismét leszakították a baszkokat. Az Edwin Jackson, Earl Clark, Danilo Nikolics trió együttesen 20/14-es triplamutatót produkált.

A Buducsnoszt legjobb dobói: Jackson 24/18, Clark 20/12, Nikolics 18/12, Ivanovics 11/6, Clarke 10/6
A Baskonia legjobb dobói: Shengelia 16, Shields 14/6, Hilliard 14/3, Huertas 13/9, Poirier 10

A Buducsnoszt rekordot jelentő 21 triplája:

A mérkőzés legszebb jelenetei:

 

Olympiakosz (görög, 3-4) – Fenerbahce (török, 6-1) 72-73

Hamisítatlan rangadót vívott egymással az Olympiakosz és a Fenerbahce, a rájátszás hangulatát idéző találkozón minden labdabirtoklásért alaposan megharcoltak a csapatok, és ahogyan az dukált is ehhez a derbihez, végül az utolsó dobás döntött a győztes személyéről. Azon túl, hogy a Béke és Barátságban nyerni mindig nagy dolog, a Fener sikerének értékét tovább növeli, hogy ezt az egyik legjobbjuk, a gyereke születése miatt távolmaradó Jan Vesely nélkül érték el az isztambuliak. Ahogy szinte az egész meccsen, úgy a hajrában is kosárra kosár volt a válasz, az áttörést aztán Kosztasz Szlukasz (20/3 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz) hozta meg a Fenernek, a korábbi csapata ellen játszó irányítót tripladobás közben faultolták, aki az ezért megítélt büntetőket a helyükre küldte, majd egy gyilkos hármast is elsüllyesztett. Így alakult 69-73-ra az állás, és a görögök legjobbja, Kosztasz Papanikolau (18/6 pont, 4 lepattanó) még visszahozta ugyan a reményeket az Olympiakosznak egy sarokhármassal, ám Nigel Williams-Goss (13/3 pont, 5 gólpassz) nem tudta megnyerni a meccset a pireusziaknak, akik így nem állnak túl fényesen hét fordulót követően.

Az Olympiakosz legjobb dobói: Papanikolau 18/6, Williams-Goss 13/3, Printezisz 10
A Fenerbahce legjobb dobói: Szlukasz 20/3, Kalinics 16/3, Mahmutoglu 12/12

A két Kosztasz, Papanikolau és Szlukasz duettje:

A mérkőzés legszebb jelenetei:

 

Real Madrid (spanyol, 7-0) – Himki Moszkva (orosz, 1-6) 79-74

A Himki Moszkva a tavalyi pontkirály, a közel 26 átlagpontjával az idei listát is toronymagasan vezető Alexej Shved nélkül érkezett Madridba. Ez a tény és az oroszok mérlege elaltathatta egy kissé az eddig remeklő Realt, hiszen a spanyolok messze az eddigi leglangyosabb, legötlettelenebb játékukat mutatták ebben a szezonban. A hazaiak azonban így is megnyerték a mérkőzést, a Himki játékosai hiába küzdöttek nagyszerűen, élükön az ex-fehérvári Tony Crockerrel (16/9 pont, 4 lepattanó). A címvédő mélysége és minősége túl sok volt számukra, a veterán mesterlövész, Jaycee Carroll (15/3 pont) ezúttal is kisegítette csapatát a bajból.

A Real Madrid legjobb dobói: Carroll 15/3, Causeur 13/3, Campazzo 10/3
A Himki Moszkva legjobb dobói: Crocker 16/9, Gill 16, Thomas 13/3, Mickey 12/12

A mérkőzés legszebb jelenetei:

 

A bajnokság állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus