FIBA EC: A Bayreuth és a Karsiyaka is üzent a mezőnynek

Még 3 továbbjutó hely vár gazdára az utolsó fordulóban, miközben néhány csapat alaposan kiemelkedik a mezőnyből.

 

Második kör, 5. forduló

I-csoport

Bakken Bears (dán, 3-2) – Spirou Basket (belga, 0-5) 101-87

SL Benfica (portugál, 3-2) – medi Bayreuth (német, 4-1) 77-91

Az I-csoportban a Bayreuth az elképesztően magabiztos lisszaboni győzelmével megszerezte az első helyet, és mivel a Bakken Michel Diouf (22/6 pont, 2 blokk) vezetésével simán hozta a kötelezőt a Charleroi ellen, így a dánok és a Benfica az utolsó fordulóban egy ki-ki meccsen egymás ellen dönthetik el a második hely sorsát, a Medvék pályaválasztásával.

 

J-csoport

U-BT Cluj Napoca (román, 3-2) – Cmoki-Minszk (fehérorosz, 3-2) 76-74

Ironi Ness Ziona (izraeli, 2-3) – CSM CSU Oradea (román, 2-3) 85-77

A J-csoportban még minden megtörténhet az utolsó fordulóban, mind a négy csapatnak van esélye a továbbjutásra, hiszen a Kolozsvár a Minszket, a Ziona pedig a Nagyváradot érte utol győzelmével. A beloruszok a biztos első helyért utaztak Kolozsvárra és volt is több lehetőségük megnyerni a meccset, ezzel azonban nem éltek, a végén Patrick Richard (18 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz, 3 labdaszerzés) utolsó másodperces kosara döntött a hazaiak javára. A Ziona Daequan Cook (28/18 pont, 11 lepattanó, 8/6 tripla) óriási extrájával és clutch játékaival maradt életben az utolsó körre.

 

K-csoport

Egis Körmend (2-3) – BC Kijev Basket (ukrán, 4-1) 96-74

A mérkőzés összefoglalója EZEN A LINKEN olvasható!

Landstede Hammers Regio Zwolle (holland, 0-5) – Ventspils (lett, 4-1) 87-89

A Körmend négyesében már múlt héten eldőltek a lényegi kérdések, az első hely sorsa viszont még függőben van. A vasiak nagyon megverték az ukránokat, a Ventspils pedig Marcis Vitols (13/6 pont, 4 gólpassz) kosarával kiszenvedte a győzelmet Zwolléban, így most mindketten 4-1-gyel állnak a jövő heti kijevi találkozójuk előtt.

 

L-csoport

Jenyiszej Krasznojarszk (orosz, 1-4) – Pinar Karsiyaka (török, 5-0) 73-96

ZZ Leiden (holland, 1-4) – Bahcesehir College (török, 3-2) 87-89

A Karsiyaka nem kegyelmezett és Jordan Morgan (29 pont, 10 lepattanó) vezérletével Krasznojarszkban is veretlen maradt, az izmiriek megmutatták, hogy nem véletlenül ők a végső győzelem egyik legnagyobb favoritjai. Honfitársaikat a Bahcesehir is követni fogja a playoffba, több kiváló egyéni teljesítménynek és a szintén sokoldalú Jamal Jones (11/3 pont, 7 lepattanó, 5 gólpassz) meccsnyerő dobásának köszönhetően ugyanis ők is győztesen távoztak Hollandiából.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus