FIBA EC: Az Alba mellett a Szolnok is továbbjutott

Az időrendben elsőként kvalifikáló fehérváriak után a Sassari a Szolnokot is magával vitte, Vincent Simpson pedig 31 pontjával léptette tovább csapatát.

Alapszakasz, 4. forduló

A-csoport

s.Oliver Würzburg (német, 3-1) – CSM CSU Oradea (román, 1-3) 91-82

ZZ Leiden (holland, 3-1) – Sakarya BSB (török, 1-3) 99-97 h.u.

Az A-csoportban a Würzburg és a Leiden is nagyon jó helyzetbe hozták magukat hazai győzelmeiknek köszönhetően a továbbjutást illetően. A németek második félidei remek játékuknak, illetve főleg Jordan Hills (23/6 pont, 4 lepattanó) és Perry Ellis (20/9 pont) remeklésének köszönhetően múlták felül a Nagyváradot, míg a hollandok egy elképesztően nagy meccsen verték a Sakaryát. A Leiden előbb a negyedik negyedet 26-13-ra megnyerve, Maurice Watson (25/3 pont, 6 gólpassz, 3 labdaszerzés) duplájával egyenlített és harcolta ki a hosszabbítást, majd ott a szintén hatalmas extrát nyújtó Darius Thompson (36/18 pont, 4 gólpassz) triplájával végül be is húzta a győzelmet.

 

B-csoport

Belfius Mons-Hainaut (belga, 1-3) – Cmoki-Minszk (fehérorosz, 2-2) 86-79

Balkan BC (bolgár, 3-1) – Petrolina AEK (ciprusi, 2-2) 77-78

A B jelű négyesben az egyaránt 18 pontig jutó Idris Lasisi, Uros Nikolics, Andrew Chrabascz trió vezetésével megszerezte első győzelmét a Mons Darrin Govens eddigi és Devon Saddler régi-új csapata, a Minszk ellen. A korábbi körmendi és jászberényi hátvéd egyébként remekül, 21 ponttal és 9/8-as mezőnymutatóval tért vissza a beloruszokhoz, csapata azonban így is végig hátrányban játszva kapott ki Belgiumban. Nem tudta megőrizni veretlenségét és így egyelőre a továbbjutás is várat magára a Balkan esetében, hiszen egy végig nagyon szoros meccsen a Petrolina kisebb meglepetésre Vladimir Veremejenko (10 pont, 13 lepattanó) büntetőjével nyerni tudott Botevgradban.

 

C-csoport

Istanbul BBSK (török, 0-4) – Donar Groningen (holland, 3-1) 47-85

Pinar Karsiyaka (török, 3-1) – Spirou Basket (belga, 2-2) 90-72

A Groningen minden képzeletet felülmúló, már-már megalázó verést mért az Istanbulra annak otthonában a hollandok a második félidőben valósággal megsemmisítették a törököket, akik végül még az 50 pontból sem jöttek ki. A Donarhoz hasonlóan 3-1-gyel áll a csoport másik török csapata, a Karsiyaka is, miután a 35-13-ra megnyert negyedik negyedüknek köszönhetően az izmiriek másodszor is legyőzték a Charleroit, így nemcsak mérlegüket tekintve, de egymás elleni összevetésben is jobban állnak náluk.

 

D-csoport

Ironi Ness Ziona (izraeli, 3-1) – Avtodor Szaratov (orosz, 3-1) 104-86

BK JIP Pardubice (cseh, 0-4) – New Heroes Den Bosch (holland, 2-2) 64-68

A Ziona Chris Dowe (25/12 pont, 6 lepattanó) és Daequan Cook (22/18 pont, 6 lepattanó) tripláira alapozva végig vezetve, végül 18 ponttal legyőzte az Avtodor Szaratovot, így nemcsak beérték az izraeliek az oroszokat a tabella élén, de egymás elleni összevetésben is jobbak lettek náluk. A csoport két éllovasa mögött a Den Bosch sem maradt le, miután kiizzadta a sikert a nyeretlen Pardubice otthonában, ám az igazán nagy feladatok még csak most várnak majd a hollandokra, akik továbbra sem nagyon hibázhatnak, ha tovább szeretnének jutni.

 

E-csoport

Cherkasy Monkeys (ukrán, 1-3) – Z Mobile Pristina (koszovói, 3-1) 73-92

Steaua Bukarest (román, 0-4) – Bakken Bears (dán, 4-0) 63-98

Az E-csoportban minden lényeges kérdést rövidre zárt a Pristina és a Bakken, miután idegenbeli győzelmüknek köszönhetően mindketten ott lesznek a második csoportkörben, már csak az első hely sorsa a kérdés itt a továbbiakban. Mindkét gárda magabiztosan vette az újabb akadályt, a koszovóiak A.J. Davis (26/15 pont) főszereplésével domináltak ukrán riválisukkal szemben, a veretlen Bakken pedig a nyeretlen Steauának nem kegyelmezett, itt Tobin Carberry (19/9 pont, 7 lepattanó, 6 gólpassz) volt a győztes legjobbja.

 

F-csoport

Alba Fehérvár (4-0) – FC Porto (török, 1-3) 72-70

A mérkőzés összefoglalója EZEN A LINKEN olvasható!

Pallacanesto Varese (olasz, 3-1) – Rilski Sportist (bolgár, 0-4) 86-59

A Porto legyőzésével az Alba Fehérvár lett időrendben az első csapat, aki kivívta a továbbjutást, és ebben a kvartettben a Varese is igen jó eséllyel követheti majd őket. Az olaszok a Rilski ellen arattak könnyed sikert, egyetlen percig sem nagyon volt kérdéses, hogy a Tyler Cain (17 pont, 7 lepattanó) által vezetett olaszok megnyerik ezt a találkozót.

 

G-csoport

Kataja Basket (finn, 3-1) – Arisz (görög, 1-3) 88-86

BC Dnipro (ukrán, 0-4) – Lukoil Levszki (bolgár, 4-0) 72-88

A korábbi körmendi légiós, Vincent Simpson (31/18 pont, 3 gólpassz, 3 lepattanó) illetve Daniel Mullings (21 pont, 10 lepattanó, 4 labdaszerzés) extrájával nagyon komoly negyedik negyedet repesztett a Kataja az Arisz ellen, így a finnek végül le tudták győzni a meccs nagy részében vezető, Gary Bell (28/6 pont) által húzott görögöket. A Katajának mindez ráadásul a továbbjutást is jelentette, miután az első fordulóban Szalonikiben is nyertek a finnek. A Levszkinek nem kellett izgulnia, hogy továbblép-e, a bolgárok jó játékkal, Patrick Rembert (20/9 pont, 7 lepattanó, 6 gólpassz) és Dejan Ivanov (18/6 pont, 8 lepattanó) vezetésével nyerték meg negyedik meccsüket is.

 

H-csoport

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (1-3) – Szolnoki Olaj KK (3-1) 66-83

A mérkőzés összefoglalója EZEN A LINKEN olvasható!

Dinamo Sassari (olasz, 4-0) – Leicester Riders BC (brit, 0-4) 95-60

A Szolnoknak a szombathelyi győzelme után már csak a Sassari sikere kellett a biztos továbbjutáshoz, és nem is maradt el a szárdok papírforma győzelme a Leicesterrel szemben. Nem kellett izgulnia sem az Olaj, sem pedig a Sassari szurkolóinak, az Achille Polonara (22/9 pont, 12 lepattanó, 5 gólpassz) klasszis játékára építő házigazdák megerőltetés nélkül őrizték meg hibátlan mérlegüket.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus