FIBA EC: Így kapott ellenfeleket a Körmend a második körre

Az alapszakasz utolsó fordulójában – néhol kalandos úton – kialakultak a csoportok végeredményei és egyben a következő kör menetrendje is. A két kiadó helyre a Charleroi és a Minszk futottak be.

Alapszakasz, 6. forduló

A-csoport

ZZ Leiden (holland, 4-2) – PVSK-Veolia (1-5) 105-100 h.u.

A mérkőzés összefoglalója EZEN A LINKEN olvasható!

Inter Bratislava (szlovák, 2-4) – SL Benfica (portugál, 5-1) 91-95

Hiába győzte le egy pokolian izgalmas, hosszabbításos meccsen a Leiden a Pécset, a hollandok így is „csak” másodikak lettek a Benfica mögött. A portugálok ugyanis hiába játszottak hátrányban az Inter Bratislava vendégekén egészen az utolsó percekig, Damian Hollis (23/9 pont, 7 lepattanó, 2 blokk) és Eric Coleman (22 pont, 11 lepattanó) az egész estés remeklésük után a végjátékban is előléptek és egy 19-7-es rohamot vezényeltek, amivel fordítottak a lisszaboniak.

A csoport végeredménye:

 

B-csoport

Kapfenberg Bulls (osztrák, 1-5) – Keravnosz (ciprusi, 2-4) 86-76

Landstede Hammers Regio Zwolle (holland, 3-3) – Ironi Ness Ziona (izraeli, 6-0) 88-94

A Körmend egyik következő ellenfele, a biztos csoportmásodik Zwolle a fixen első Zionát fogadta, és ezen a tét nélküli találkozón a második félidőben már végig előnyben játszva az izraeliek megőrizték veretlenségüket. A másik találkozón Bogics Vujosevics (33/3 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz, 3 labdaszerzés) hatalmas extrájával a Kapfenberg megszerezte becsületgyőzelmét a Keravnosszal szemben.

A csoport végeredménye:

 

C-csoport

Sigal Prishtina (koszovói, 2-4) – Ventspils (lett, 6-0) 72-122

Apoel Nicosia (ciprusi, 0-6) – medi Bayreuth (német, 4-2) 68-83

A C-csoportból is kap ellenfelet a Körmend, hiszen két hét múlva a Ventspils a Falco elleni BL-selejtező után újra ellátogathat majd Vasba, remélhetőleg ugyanakkora sikerrel, mint tették azt kora ősszel. A lettek mindenestre egészen 122 pontig jutva, egy óriási, kereken 50 pontos idegenbeli kiütéssel őrizték meg a veretlenségüket, Klavs Cavars (26 pont, 13 lepattanó, 5 blokk, 3 labdaszerzés), Ryan Luther (21/15 pont, 11 lepattanó) és társai szétszedték a Prishtinát. A második Bayreuth szintén magabiztos volt Nicosiában, most sem volt esélyük a ciprusiaknak a győzelemre.

A csoport végeredménye:

 

D-csoport

Bahcesehir College (török, 5-1) – BC CSU Sibiu (román, 1-5) 80-71

CSM CSU Oradea (román, 4-2) – Fribourg Olimpic (svájci, 2-4) 67-87

Nem kellett számolgatni a csoportgyőzelem miatt a D jelű négyesben sem, miután a Nagyvárad nagyszerű kezdése (22-8) ellenére meglepően simán kikapott odahaza a Fribourgtól, a Bahcesehir viszont gond nélkül igazolta a papírformát a Nagyszebennel szemben.

A csoport végeredménye:

 

E-csoport

Donar Groningen (holland, 2-4) – Spirou Basket (belga, 3-3) 64-78

Pinar Karsiyaka (török, 5-1) – Phoenix Brussels (belga, 2-4) 93-90

Az E-csoportban még mindhárom Benelux csapat továbbjuthatott volna a Karsiyaka mögött, végül a groningeni győzelmével és a törökök segítségével a Charleroi lett közülük a befutó. A belgák óriásit hajrázva, a negyedik negyedet 29-8-ra megnyerve, Anthony Beane (28/15 pont) remeklésével diadalmaskodtak Hollandiában, és így tett ugyan a Brüsszel is Izmirben, akik 23 pontos hátrányból felállva még vezettek is, ám Amath M’Baye (25/15 pont, 5 gólpassz) utolsó másodperces triplája kivégezte őket.

A csoport végeredménye:

 

F-csoport

Cmoki-Minszk (fehérorosz, 3-3) – BC Kijev Basket (ukrán, 4-2) 84-92 h.u.

BC Dnipro (ukrán, 2-4) – Levszki-Lukoil (bolgár, 3-3) 61-83

A Kijev is a Körmend következő ellenfelei közé fog tartozni, hiszen az ukránok a hosszabbításban elért minszki sikerükkel megnyerték az F-csoportot. A beloruszoknak sem került sokba végül ez a kudarc, hiszen a másik meccsen a Dnipro nagyon simán kikapott a Levszkitől, így bolgárok kiharcolták számukra a második körbe jutást.

A csoport végeredménye:

 

G-csoport

BC Balkan (bolgár, 2-4) – Södertalje (svéd, 1-5) 90-89

U-BT Cluj Napoca (román, 5-1) – Jenyiszej Krasznojarszk (orosz, 4-2) 97-83

A Kolozsvár és a Jenyiszej csatája volt hivatott dönteni a csoportelsőségről a G jelű kvartettben, ám a nagy küzdelem csak egy félidőig tartott, a meccs második fele már egyértelműen a hazaiaké volt. A másik összecsapáson a csalódott csapatok találkozója egy remek meccset és Balkan-győzelmet hozott, itt a győztesnél Kenneth McElrath (19 pont, 10 lepattanó, 7 gólpassz) remekelt és ért el kis híján tripla-duplát.

A csoport végeredménye:

 

H-csoport

Kataja Basket (finn, 2-4) – Egis Körmend (4-2) 95-91

A mérkőzés összefoglalója EZEN A LINKEN olvasható!

Bakken Bears (dán, 5-1) – Legia Warszawa (lengyel, 1-5) 77-74

A vártnál talán nehezebben, vagy legalábbis kisebb különbséggel nyert odahaza a Bakken a Legia ellen, ám a Körmend vereségével ez is elég volt a dánoknak a csoportelsőséghez. Az aarhusi alakulat már 23 ponttal (49-26) is vezetett a nagyszünet előtt, amiből 3-at a végéig meg is tartottak.

A csoport végeredménye:

 

A második kör csoportbeosztása:

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus