Keller Ákos remek játékával győzött a Wroclaw

Matthias Zollner és Jordon Varnado csapatát győzték le idegenben a magyar válogatott center kulcsfontosságú megmozdulásaival.

Lengyel bajnokság, alapszakasz, 11. forduló

GTK Gliwice - Slask Wroclaw 85-91

A Wroclaw a karantén után erőltetett menetben igyekszik bepótolni a meccseket, 11 nap alatt négy összecsapást tudnak le a tervek szerint, most a hasonló játékerőt képviselő Gliwice otthonából hozták el a két bajnoki pontot. Az első három negyedben szorosan alakult az összecsapás, de inkább a Matthias Zollner edzette hazaiak voltak előnyben, sőt még a végjátékra fordulva is nekik állt a zászló, azonban Keller Ákos hathatós közreműködésével fordítani tudtak: a magyar válogatott center két nagyon fontos kosár után 17 másodperccel a vége előtt, 85-86-os állásnál kulcspillanatban harcolt ki támadóhibát az ex-körmendi Jordon Varnado ellen. Az utolsó másodpercekben nagyon higgadtan büntetőztek a vendégek és 5-3-ra javították mérlegüket a bajnokságban. 

Keller Ákos ezúttal a kispadról érkezve a borzasztó fontos megmozdulások előtt is remekül játszott, 24 játékperce alatt 13 pontot (5/8 kétpontos, 1/1 tripla), 9 lepattanót, 2 blokkot és 1 kiharcolt faultot jegyzett, a mérleg negatív serpenyőjébe 2 eladott labda és 4 beütött fault került. Összességében 19 VAL-t ért el, ami a harmadik legtöbb a csapatban. 

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus