Videó: így jutott Euroliga-döntőbe Hanga Ádám és a Real Madrid

A magyar válogatott klasszisa hasznos játékkal járult hozzá az ősi rivális Barcelona legyőzéséhez.

A Real Madrid 78-66-ra győzött az Euroliga elődöntőjében a Barcelona ellen, köszönhetően elsősorban Walter Tavares brutális meccsének (20 pont, 15 lepattanó, 4 blokk), Mario Hezonja jó teljesítményének, illetve a negyedik negyedben bemutatott Sergio Rodriguez-megőrülésnek - a spanyol hátvéd 9 pontot szerzett a záró játékrészben, amire nem akadt válasza a Barcelonának. A katalánoknál Nikola Mirotic élete talán legrosszabb meccsét játszotta, mindössze 3 egységig jutott, a végére hiába volt Alex Abrines, Nicola Laprovittola és Kyle Kuric remek játéka, a Realnál egyszerűen még volt egy sebességi fokozat a végjátékban. 

Hanga Ádám kezdőként lépett pályára, közel 20 perc alatt pontot ugyan nem szerzett (0/4 kétpontos, 0/2 tripla), viszont leszedett 6 lepattanót, adott két gólpasszt és kiosztott egy blokkot, vele a pályán +5-ben zárt a Real. 

A Real Madrid ellenfele az Olimpiakosz Pireusz lesz a nagydöntőben - a felek eddig kétszer, 1995-ben és 2013-ban találkoztak a fináléban és 1-1-re állnak. A görögök tavaly drámai körülmények között estek ki az elődöntőben, ahol az Anadolu Efes szerb hátvédje, Vaszilje Micics buzzer hármasával nyertek a törökök. Az első félidőben most is rosszul állt a Pireusz szénája, az AS Monaco 41-29-re vezetett, a fordulás után viszont a görögök semmit nem bíztak a véletlenre, egy 27-2-es harmadik negyeddel fordítottak és a végén izgalommentes végjátékban diadalmaskodtak 76-62-re.

Az elődöntők 5 legszebb jelenete:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus