Az olasz meló - Hollisék fölényes derbi győzelme

2013 nyarán egy szinte példátlan egyirányú kosaras - exodus zajlott le: nem kevesebb mint 10, korábban a magyar NB1-ben pattogtató légiós (köztük a már magyar útlevéllel is bíró Damian Hollis) tette át a székhelyét Olaszországba. Egykori jenki (és lett) kedvenceink itáliai pályafutását, teljesítményét hétről-hétre, fordulóról fordulóra követve, ezen a héten már sorozatunk harmadik állomásához érkeztünk.

BEKO Serie A:

Grissin Bon Reggio Emilia - Montepaschi Siena 67 - 59

A hűség városának egykori nagy kedvence, Jeff Viggiano (a hét közben az Euroligában is bemutatkozhatott, akkor 10 ponttal tette le a névjegyét) a neki megadadott idő alatt remekül játszott (12 pont és 4 lepattanó), nem rajta múlott a bajnok bukása. Viggianonál csak Josh Carter nyújtott jobbat a Reggio Emiliában végig az eredmény után loholó Montepaschinál.

Vanoli Cremona - Granarolo Bologna 82 - 87 hu.

Ernest Kalve (Szolnok) megint kezdőként kapott szerepet, de a lett erőcsatár megintcsak nem tudott sokat hozzátenni a Cremona játékához, hamar lecserélték, és a 45 percig tartó összecsapás kevesebb mint felén lehetett a parketten, 21 perc alatt 5 pont és 1 lepattanó a mérlege, csapata pedig ismét kikapott, és a Serie A 3 nyeretlenjének egyikeként az utolsó előtti helyen áll a Cremona.

Legadue Gold:

Angelico Biella – Manital Torino   81 - 61

A másodosztályba süllyedt Angelico Biella számára az idei évad legfontosabb mérkőzéseit jelentik a tekintélyes szomszédvár, Torino elleni piemonti derbik. A vendég torinóiak veretlenül, listavezetőként, ám rendkívül tartalékosan érkeztek Biellába, az amerikai Ronald Steele és két olasz kulcsember, Simone Zanotti és különösen az olasz válogatott Stefano Mancinelli hiányzása jelentett komoly veszteséget. Hiányukat nem is viselte el a Torino, és közel 5 ezer néző előtt nagyon simán kikaptak. A végül 15 pontig és 6 lepattanóig jutó Damian Hollis különösen az első két negyedben villogott, ebben az időszakban 13 pontig jutva nem volt nála eredményesebb a parketten.

Legadue Gold tabellájának állása a 3. fordulót követően

Legadue Silver:

Enegan Firenze – Stings Mantova  84 – 86

Egyre inkább formába lendül Kyle Swanston is, a kaposváriak egykori dobógépe ma már 20 pontig jutott, csapata az ezúttal Sienában otthonra lelő (az olasz kosárlabda furcsa "csavarjainak" egyike, hogy eközben a Siena pedig Firenzében lép pályára az Euroligában...) Enegan Firenze viszont kikapott a Stings  Mantovától, köszönhetően annak is, hogy az ex-fehérvári Brandon Wood (pontátlagát - 19 - tekintve ő a legjobb "exünk" a harmadik vonalban) ezúttal sokat hibázva, rengeteg dobást elrontva  csak 14 ponton (+7 lepattanó) ragadt a firenzeieknél.

Bawer Matera – Remer Treviglio  78 – 69

Kyle Austin (ex-Körmend) a hazaiak legjobbjaként 18 pontot és 7 lepattanót tett hozzá a Matera fontos győzelméhez. Nem ment ilyen jól a tavaly még a Tisza partján, a Szeged színeiben pallérozódó Anthony Jonesnak. 5 pontja és 2 lepattanója mellett 5 asszisztja ugyan dicséretes, de ez összességében harmatos egy olyan légióstól, aki az első fordulóban még a forduló legjobbja volt a ligában.

Moncada Agrigento  - Basket Nord Barese  88 – 92

Joneshoz hasonló cipőben jár az egykori debreceni, Darren Moore, aki remek első fordulós teljesítménye után nagyon visszaesett, ma mindössze 9 ponttal járult hozzá a dél-olasz rangadón csapata meglepő győzelméhez. Moorék egyelőre nem kis szenzációt okoznak azzal, hogy veretlenül vezetik a harmadik vonal tabelláját!

Proger Chieti – Viola Reggio Calabria 68 – 60

Matthew Shaw (Körmend) a komplett forduló egyik legjobb egyéni teljesítményét nyújtotta: 23 pontja és 12 lepattanója klasszis teljesítményt takar, és elsősorban a vasiak egykori centerének köszönhető, hogy a Chieti a 4. helyen áll jelenleg a táblázaton. Nem mellesleg 10.3-as átlagával Shaw a Legadue Silver második legjobb lepattanózója.

Cus Bari - Modus FM Roseto 79 - 89

Említett lepattanózó rangsorban egyelőre egyetlen játékos előzi meg Shaw-t, ő pedig Alex Legion. A tavasszal még a pécsieket erősítő bedobó ma 17 pontja mellé 8 lepattanót szedett le, összeségében pedig 11-es átlagnál tart utóbbi kategóriában.

A Legadue Silver  tabellájának állása a 3. fordulót követően

fotók: pallacanestrobiella.it, legapallacanestro.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus