BSL, 22. forduló: Nagy hajrával verte a címvédő a Fenert

Az isztambuli sztárcsapat ellen szakította meg vereségsorozatát a Karsiyaka, így már két győzelem az Efes előnye a tabella élén.

Az isztambuli sztárcsapat ellen szakította meg vereségsorozatát a Karsiyaka, így már két győzelem az Efes előnye a tabella élén, akik hosszabbításra kényszerültek, ám végül azért nyertek a ligautolsó otthonában. Gőzerővel menekül a kiesés elől az Istanbul, de Crockerék is nagyon fontos győzelmet arattak a bentmaradás szempontjából az amerikai újabb remek játékával.
    

Pinar Karsiyaka (13-9) – Fenerbahce Ülker (16-6) 86-81

Hatalmas hajrával megfordította a Karsiyaka a Fenerbahce elleni rangadót, a címvédő visszavágott a kupa elődöntőjében elszenvedett vereségért. Ezen felül a hárommeccses vereségsorozatát is megszakította a Karsiyaka, a lehető talán legkeményebb ellenféllel szemben sikerült elállítaniuk a vérzést. Pedig a harmadik negyed végére elhúzott 10 ponttal a Fener, úgy tűnt ekkor, hogy az Obradovics-tanítványok ismét megtörik ellenfelüket. A záró játékrészt azonban 17-2-vel kezdték az izmiriek, megfordították a meccset, majd nem sokkal később már ők vezettek közel tízzel (82-73). Bracey Wright (31/6 pont, 4 lepattanó) volt toronymagasan a mezőny legjobbja a Lazeric Jones nélkül felálló Karsiyakából, de rajta kívül is minden csapattársát dicséret illeti. A Fanerben nagyon jó játékkal tért vissza korábbi sikerei színhelyére Bobby Dixon (18/12 pont, 6 gólpassz), illetve jól teljesített Ekpe Udoh (16 pont, 7 lepattanó) és Bogdan Bogdanovics (15/9 pont, 5 gólpassz, 4 lepattanó) is, de a hajrában ők sem tudtak segíteni csapatukon.

Türk Telekom (5-17) – Anadolu Efes (18-4) 87-89

Tavaly emlékezetes negyeddöntős párharcot vívott egymással a rájátszásban az Efes és a Türk Telekom, és habár a fővárosiak idén gyengén szerepelnek, ez a mérkőzés is nagyon jó volt az első és az utolsó között. Az Efes úgy kezdte a meccset, ahogy várható volt tőlük, 9-0-lal nyitottak, majd az első negyedben már 31 pontot szereztek és magabiztosan vezettek (21-31). A hatalmasat küzdő, Manny Harris (33/3 pont, 8 lepattanó, 4 labdaszerzés) és Eric Buckner (12 pont, 17 lepattanó) extrájára építő Türk Telekom azonban szépen lassan, pontról pontra elkezdte csökkenteni hátrányát, majd a negyedik negyedben már javarészt ők vezettek. A végén, 80-77-nél az Efes legjobbja, Dario Saric (26/12 pont, 10 lepattanó, 5/4 tripla) egyenlített ki egy triplával, Harris pedig nem tudta megnyerni a meccset az utolsó támadásban. A túlórát aztán már uralta az Efes, végig a kék-fehéreknél volt az előny, így végül elmaradt a meglepetés.

Galatasaray Odeabank (15-6) – Darüssafaka Dogus (13-8)

Elhalasztva.

Banvit BK (14-8) – Rönesans TED Ankara Kolejliler (8-14) 92-70

Adrien Moerman (27/6 pont, 7 lepattanó) és Dominique Johnson (24/3 pont) parádéjával, illetve A.J. Slaughter (11 pont, 10 gólpassz, 4 lepattanó) a megszokottnál jóval komplettebb irányítójátékával simán hozta a Banvit az Ankara elleni fellépését. A hazaiak már az első játékrészben 12 ponttal vezettek (21-9), majd ezt követően is megnyerték mindegyik negyedet, folyamatosan növelték előnyüket az utolsó dudaszóig.

Demir Insaat Büyükcekmece (10-12) – Muratbey Usak Sportif (11-11) 80-83

Jó kis meccset játszott egymással a két közvetlen rivális, a Büyükcekmece és az Usak, amit végül a vendégek tudtak megnyerni, így előnybe kerültek az újonccal szemben a rájátszásért vívott ádáz küzdelemben. A második negyedben már 10 ponttal is vezetett a Paul Harris (18/3 pont, 10 lepattanó, 4 gólpassz) és a kintről fantasztikusan dobó Can Korkmaz (22/18 pont, 6/6 tripla) vezette Usak (29-39), félidőben viszont már a hazaiaknál volt az előny. A harmadik negyed is a Büyükcekmece szája íze szerint alakult, ám a hajrára ismét az Usak tudott beerősíteni. Az újoncnál hatan is 12 vagy 13 pontot szereztek, a végén viszont hiányzott tőlük egy igazi vezér.

Besiktas Sompo Japan (10-12) – Royal Hali Gaziantep (12-10) 84-95

A Büyükcekmece-Usak meccshez hasonlóan nagy tétje volt a Besiktas és a Gaziantep összecsapásának is, ez a két gárda is nagy harcban van a playoffért. A másik meccshez hasonlóan itt is a vendégek nyertek, és a Besiktasnak lehet, hogy nagyon sokba fog még kerülni ez a vereség, hiszen így a Gaziantep már két győzelemmel előzi meg őket. A meccs nagy részében a vendégek vezettek, ám a negyedik negyed elején 71-67-es előnyben voltak a fekete-fehérek. A Gaziantep ekkor azonban villantott egy 23-6-os rohanást, ezzel állva hagyva a Besiktast. Earl Calloway (23/12 pont, 6 gólpassz, 4 lepattanó) és Jure Balazic (18/6 pont) voltak a vendégek legjobbjai, akik közül hatan is kétszámjegyű pontot szereztek, hazai oldalon pedig Chinemelu Elonu (19 pont) és Randy Culpepper (19/9 pont, 3 labdaszerzés) voltak a legeredményesebbek.

Istanbul BBSK (7-15) – Trabzonspor Medical Park (9-13) 89-74

Hatalmas menetelésben van a kiesés elől gőzerővel menekülő Istanbul, hiszen az utolsó négy meccsét megnyerte a kiscsapat, így elmozdult a kiesőhelyekről, amire szinte emberemlékezet óta nem volt példa. Egész meccsen jól tartotta magát az Istanbul, a végén pedig megállíthatatlanok voltak, 23-12-re nyerték az utolsó negyedet. A hazaiak kezdőjéből mindenki eljutott 10 pont fölé, igazi csapatmunkát mutattak be, míg a Trabzonsporban csak Dwight Hardy (25/6 pont, 4 gólpassz, 4 lepattanó) villogott.

Yesilgiresun Belediye (8-14) – Torku Konyaspor (6-16) 88-68

Tony Crocker (20/3 pont, 4 gólpassz, 4 lepattanó) újabb remek meccsével nagy győzelmet aratott a Yesilgiresun a Konyaspor ellen, így az újonc elszakadt az utolsó két helytől, a vendégek viszont most már kiesést jelentő pozícióban állnak. Már az első negyedben eldőlt minden lényegi kérdés, amit 30-14-re nyert meg a vendéglátó. Crocker mellett Dejan Ivanov (20/6 pont, 10 lepattanó) és Darnell Jackson (21/3 pont, 5 lepattanó) is nagyon jól játszott, ez a három játékos kis híján több pontot dobott, mint a teljes vendégcsapat.

 

A bajnokság állása:

 

A következő forduló programja:
Fenerbahce Ülker – Besiktas Sompo Japan
Anadolu Efes – Istanbul BBSK
Torku Konyaspor – Galatasaray Odeabank 
Pinar Karsiyaka – Muratbey Usak Sportif 
Darüssafaka Dogus – Banvit BK 
Royal Hali Gaziantep – Türk Telekom
Rönesans TED Ankara Kolejliler – Demir Insaat Büyükcekmece
Trabzonspor Medical Park – Yesilgiresun Belediye

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus