BL: a végjátékban összeomlott a Falco játéka

A zárónegyed közepén még látótávolságban volt a Strasbourg, a vége viszont nagy különbségű vereség lett, amivel a szombathelyiek nehéz helyzetbe kerültek a csoportban. 

Bajnokok Ligája, második csoportkör, L-csoport, 3. játéknap:

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely - SIG Strasbourg 63-85 (18-17, 15-19, 21-25, 9-24)

Falco: Váradi 10, Perl 21/6, Clark 4, Golomán 11/3, Keller 5/3. Csere: Barac 2, Benke 8/6, Hawkins 2, Somogyi -, Verasztó -, Kovács -. 

A Strasbourg legjobb dobói: Lansdowne 22/6, Mitchell 14/6, Cavaliere 12/3, Udanoh 12.

A Falco teljes csapattal futhatott neki a mérkőzésnek, győzelmük esetén megőrízhették volna esélyüket a továbbjutásra, vereség esetén viszont nagyon nehéz helyzetbe kerültek volna. Golomán és Clark kosaraival indítottak a sárga-feketék, de a franciák is stabilak voltak támadásban, nem igazán tudott ellépni a Falco. Keller hármasa nagyon kellett a negyed derekán, ott úgy tűnt, hogy beindulnak a hazaiak, de elég volt néhány figyelmetlenség, és hatamr visszazárkózott az ellenfél (18-17). A második negyed elején Perl villogott mindkét oldalon, zsinórban kilenc hazai pontot szerzett, azonban a többiek sokat rontottak, a vendégek pedig 27-23 után egy 9-0-s rohanással fordítottak. Hosszú percekig nem esett Falco-kosár, de előbb sikerült stabilizálni a védekezést, majd Perl és Golomán pontjaival visszajöttek egál közelébe a szombathelyiek (33-36). 

A második félidő sok hazai hibával indult, a vendégek pedig egy 11-0-s futással nyitottak, a Falco több, mint három percig nem tudott betalálni. Benke és Perl hármasa idegnyugtatóként hatott, Váradi is betalált, közelebb jöttek a hazaiak, itt úgy tűnt, hogy át tudják fordítani a meccset. 50-53-nál, majd 54-56-nál is egy labdányira jött fel a Falco, itt Clarkra fújtak egy faultot, majd egy technikait is, a három büntető, majd Somogyi labdaeladása után Cavaliere zsákolása a legrosszabbkor jött, a kisszünetre lélegzethez jutott a Strasbourg (54-61). Vendégtechnikaival indult a negyedik negyed, Perl dobta be a büntetőt, majd egy ziccert is a helyére tett, itt azonban nagyon behúzta a féket a Falco. Lejáró támadóidő, lépéshiba jellemezte a játékukat, ezeket pedig két hármassal azonnal büntette a Strasbourg és 10 pont fölé növelte a különbséget. Itt összekapta magát védekezésben a Szombathely, 61-69-ig visszajöttek, ekkor viszont a sárga-feketék legjobbja, Perl ellen ítéltek sportszerűtlent, amiből négy pontot csináltak a franciák és visszaverték a felzárkózási kísérletet. A hazaiak kicsit meg is zuhantak, a végjátékban sorra kapták a kosarakat, az utolsó bő három percet 12-2-re bukták el, így a látottak alapján túlzó különbségű vereséget szenvedtek - 0-3-mal állnak, innen kisebb csoda kellene a továbbjutáshoz. 

 

fotó, slide: championsleague.basketball

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus